Najslađi dječji film dolazi u kina

Najslađi dječji film dolazi u kina

Dječak u oblacima 3

Vjerojatno bi se većina ljudi složila da je djetinjstvo jedno od najljepših životnih razdoblja svake osobe. Nevinost kojom se promatra svijet oko sebe pomiješana sa svakodnevnim otkrivanjem novih stvari neusporediva je sa svime što dolazi u kasnijim fazama našeg životnog razdoblja. Jedan od filmova čija je tema upravo djetinjstvo i otkrivanje svijeta oko sebe te prilagođavanje na nove životne uvjete jest i Dječak u oblacima koji nam od ovoga tjedna stiže u domaća kina.

Dječak u oblacima 1

Dječak u oblacima 2

Dječak u oblacima

Davanestogodišnji Niilas živi s ocem otkako zna za sebe i gotovo se uopće ne sjeća svoje majke. Stoga nije nimalo sretan kada je ljeto prisiljen provesti s majkom, među Saamima, narodom na ruralnom sjeveru Švedske. Unatoč toploj dobrodošlici, Niilas se povlači u sebe i jedina koja ga uspijeva izvući iz ljušture njegova je polusestra Sunnà. Saami se bave uzgojem sobova, a kada jedan od njih nestane, Niilas se pridružuje potrazi. Postupno, on otkriva svoje korijene i doživljava najuzbudljivije ljeto svoga života, ispunjeno pravim pustolovinama.

Smješten u očaravajuć krajolik švedskog sjevera, film Dječak u oblacima istražuje odnos između čovjeka, životinja i prirode te važnost i ljepotu suživota obilježenog poštovanjem i odgovornosti prema prirodi. Redateljici filma Meikeminne Clinckspoor ovo je prvijenac, a do sada je bila najpoznatija po kratkim igranim filmovima koji također spadaju u kategoriju dječijih filmova – žanra za koji redateljica i sama priznaje da se odlučila specijalizirati.

Dječak u oblacima 4

Dječak u oblacima 5

Dječak u oblacima 6

Na međunarodnom dječjem filmskom festivalu u Torontu, DJEČAK U OBLACIMA bio je nominiran za veliku nagradu žirija u kategoriji najboljeg filma godine, a u istoj je kategoriji odnio pobjedu na filmskom festivalu u Kristiansandu. Riječ je o belgijskoj, nizozemskoj, švedskoj i norveškoj ko-produkciji, a sam film sniman je u razdoblju od srpnja do rujna 2016. godine uglavnom u Norveškoj uz budžet od dva milijuna Eura. Glavne uloge u filmu ostvarili su Daan Roofhooft, Ayla Garen Audhild P. Nutti, Geert Van Rampelberg i Sara Sommerfeld. Pogledajte trailer:

Dječak u oblacima 7

Dječak u oblacima 8

Dječak u oblacima 9

Dječak u oblacima 10

Dječak u oblacima 11

Dječak u oblacima 12

Učitati još
Zatvori