Subotu prijepodne provedite uživajući u djeliću baleta ‘Ponos i predrasude’ i drugim izvedbama ispred HNK u Zagrebu!

Subotu prijepodne provedite uživajući u djeliću baleta ‘Ponos i predrasude’ i drugim izvedbama ispred HNK u Zagrebu!

Ako želite na malo drugačiji način provesti subotu (umjesto sjediti na jutarnjoj kavi do ručka), zaputite se ispred zgrade HNK u Zagrebu. Hrvatsko narodno kazalište u subotu organizira sedmi Dan otvorenog trga ispred i oko kazališta gdje će se prikazivati brojni izvrsni komadi s repertoara našeg središnjeg kazališta.

Odlična je to prilika da pogledate nastupe ansambla HNK-a, ansambla LADO i Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu. Prekrasan trg ispred HNK-a tako će se od 11 do 13 sati pretvoriti u pravu pozornicu na otvorenom. Kroz program će nas voditi Ana Begić Tahiri i Goran Grgić, a pratit ćemo brojne izvedbe. Balet HNK odigrat će komade iz djela ‘Ljubavna patnja’, ‘Pusti me’, ‘Bijele noći’, ‘Marš’ i – mnogima najuzbudljivije – ulomak iz baletne predstave ‘Ponos i predrasude.’

Drama će izvoditi brojne komade među kojima su ‘Džungla’ Tina Ujevića, ‘Rodoljubna pjesma’ Arsena Dedića, ‘Nismo uspjeli spasiti grad’ Olje Savičević Ivančević i ‘Teorem o ljubav’ Monike Herceg. Cijeli program pogledajte ovdje.

Foto: HNK

Učitati još
Zatvori