Ako imate uvrnuti smisao za crni humor, ovo su serije koje morate pogledati
Ako imate uvrnuti smisao za crni humor, ovo su serije koje morate pogledati

Ako imate uvrnuti smisao za crni humor, ovo
su serije koje morate pogledati

Dolazak posljednje sezone crnohumorne serije Barry podsjetio nas je koliko volimo ovaj žanr. Više o njoj možete doznati ovdje, dok vam u nastavku donosimo preostale serije u kojima će uživati svi oni kojima crni humor nije stran.

Russian Doll

Russion Doll, jedna od najhvaljenijih serija i od publike i od kritike, Netflixova je crna komedija. Radnja se vrti oko ponavljanja istog dana i ponavljajuće smrti protagonistice. To postaje repetitivni događaj koji iz epizode u epizodu pojačava znatiželju kod gledatelja.

Serija se sastoji od 8 epizoda ispunjenih inteligentnim humorom i promišljanjima o postupcima s kojima se gotovo svatko od nas svakodnevno susreće. Kroz uvrnuti humor proispituje se postojanje modernog čovjeka i njegova svrha.

Dead to Me

Žensko prijateljstvo poprima novu razinu u crnoj komediji Dead to Me. Priča započinje ogorčenom, tužno, ali istovremeno urnebesnom Jen koja traga za vozačem koji je usmrtio njezinog supruga automobilom i pobjegao s lica nesreće.

Upoznaje svoju suprotnost, Judy – ljupku i vječno dražesnu ženu s kojom ju ubrzo povežu dramatične okolnosti. Njihove suprotnosti unose u seriju fantastičnu dinamiku i crni humor u pravoj dozi.

Living With Yourself

Paula Rudda nemoguće je ne voljeti pa će vas tako dva Paula Rudda u seriji Living With Yourself zasigurno zaintrigirati. Radnja prati kronično nesretnog Milesa Elliota koji se odlučuje posjetiti spa centar na preporuku prijatelja koji mu tvrdi da će mu to promijeniti život.

Međutim, dolazi do greške zbog kojeg Miles završi s kloniranom verzijom sebe pa tako gledamo jedan život dva muškarca. Jedan je pravi Miles, drugi je klonirani Miles – jedan je nesretan i umoran, a drugi ga podsjeća kako bi sve bilo drugačije da nije takav.

After Life

Ricky Gervais ime je koje ne traži predstavljanje. Jedan od najpoznatijih komičara stoji iza serije After Life koja je prošle godine oduševile kritiku. Glumi Tonyja – udovca, kojeg je život porazio i koji se pokušava nositi sa svakidašnjicom sam, bez supruge Lise.

Lisa je preminula radi raka dojke i Tonyju ostavila podugačak oproštajni video u kojemu ga upozorava na sitne svakodnevne stvari, kako napuniti perilicu, kada nahraniti psa, no i na one općeživotne – kako je u redu upoznati novu osobu u životu i kako ostati sretan. Nedavno je na Netflix stigla i druga sezona, a u ovoj je priči Gervais usavršio svoj sarkazam i crni humor uz dovoljno patetike da dobijemo zaista iskrenu sliku tuge na njegov način.

What We Do in The Shadows

U HBO-evoj seriji What We Do in the Shadows ne nailazimo samo na crini humor, već i na elemente tzv. mockumentary forme, situacijske komedije i horora. Takav ‘kič’ rezultirao je jednom od najzabavnijih priča u posljednje vrijeme.

Serija prati grupu vampira koji se pokušavaju snaći u modernom New Yorku. Prisjetimo se, serija se temelji na istoimenom filmu Oskarovca Taika Waititija. Jedna je to od onih serija koje su toliko bizarne da su jednostavno genijalne.

Derry Girls

Za one koji preferiraju sarkazam: Derry Girls. Britanska serija koju možete pogledati na Netflixu radnjom je smještena u Sjevernu Irsku. U prvi plan stavlja živote četiri klasične, ali urnebesne tinejdžerke 90-ih godina prošloga stoljeća koje pohađaju katoličku školu. Njihove tipične teen ‘tegobe’ pomiješane sa sarkastičnim pogledom na život i odrasle oduševit će vas, a i uvući dozom nostalgije.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori