S Natašom Janjić ususret novoj hit komediji ‘Comic Sans’

S Natašom Janjić ususret novoj hit
komediji ‘Comic Sans’

Untitled_0165

Uskoro u hrvatska kina dolazi genijalna komedija, novi film režisera i scenarista Nevija Marasovića, režisera zapaženih ostvarenja Show Must Go On, Vis-à-vis i Goran. Manju, no zapaženu ulogu u filmu ima glumica Nataša Janjić s kojom smo popričali o filmu, no i drugim projektima…

1. Uz rad u matičnom kazalištu Gavella , trenutno u pet predstava, gledat ćemo Vas i na velikom platnu u filmu Comic Sans čija će hrvatska premijera biti 8. ožujka. Kako ste se pripremali za ulogu uz postojeće obaveze?

Uloga Marine je sasvim mala, ali je dugo nastajala i mijenjala svoju formu. Situacija u Hrvatskoj je nezahvalna utoliko što smo svi okupirani obavezama u svojim kazalištima i kada snimamo film, obično je to sve u isto vrijeme i zahvaljujući dobrim tablicama rasporeda svih nas. Još uvijek sve stižem i nekako je to stvar glumačkog mehanizma da se zahvaljujući probama s partnerima možemo jednostavno prebacivati iz materijala u materijal. Ovo s Nevijom i Jankom bio je pravi gušt i nekako je sve izašlo iz zajedničke energije i pretpriče. Nije rijedak slučaj ni da nakon cijelog dana snimanja svi odjurimo u kazalište na večernju predstavu i svi sanjamo trenutak kada ćemo u Hrvatskoj moći posvetiti se samo jednoj ulozi i od nje živjeti barem godinu dana, ne radeći ništa drugo. No s druge strane, okolnosti nas stavljaju u odličnu kondiciju koju ima, ma kako neskromno zvučalo, malo tko u svijetu.

2. Možete li nam otkriti nešto više o svom liku u filmu, osim da se radi o djevojci glavnog lika? Postoje li zanimljivosti uz lik Marinu?

Marina je jedna sasvim obična djevojka, koja je imala očekivanja u vezi s glavnim junakom kojeg igra Janko Popović Volarić i koja se nisu ostvarila dok je njihova veza trajala. Kada on shvati da je zakasnio i da nema šanse da obnove ljubav, kreće u suludu avanturu koja mu dođe kao ispušni ventil. O Marini će se govoriti čitav film i Marina je “kriva” za sve. Nešto malo “kriva” je i snažna obiteljska crta koju naš junak dijeli sa svojim blesavim ocem.

Untitled_0163

Untitled_0164

3. Comic Sans je film okarakteriziran kao feel good komedija. Koliko te komedije tj. zabave bude i na samome snimanju?

Nemoguće je raditi feel good komediju i ne zabavljati se tijekom snimanja. S Nevijom, Jankom i “Kinoramom” sam već surađivala i osim divnih uvjeta na setu, ne manjka prijateljskog razumijevanja, duhovitosti i smijeha. Naš posao krenuo je i još ranije, okupljali smo se dok je scenarij bio u nastajanju, iščitavali smo scene, maštali i družili se, i rekla bih da je kod nas jedinstveno to što ispreplićemo privatno prepoznavanje s profesijom i onda se događaju odlične stvari i u samom filmu. Ova priča posebno je urnebesna.

4. Beogradska tj. međunarodna premijera filma bit će sutra na FEST-u. Prema dosadašnjem iskustvu prikazivanja filmova u različitim sredinama i festivalima, očekujete li slične reakcije publike?

U Beogradu je odlično primljen i naš prethodni film “Goran”. Dobar film je uvijek prepoznat ma gdje se prikazivao, no postoje neke nijanse koje se razlikuju ovisno o podneblju i to je onaj magični dio kad promatraš kako se razvija tvoj projekt i kako dalje živi s publikom. Za Comic sans imam velika očekivanja i to možda upravo najviše među kino gledateljstvom. Nadam se da će se ostvariti moja očekivanja.

Untitled_0166

Untitled_0167

5. Koje nove projekte, filmove i predstave, možemo očekivati u 2018.?

Pripremam mjuzikl Alphonsine u kazalištu Komedija i radujem se suradnji s kolegama s kojima se još nisam imala priliku sresti na sceni, a veseli me i žanr u kojem ću se okušati prvi put. Očekuje me i premijera filma “Aleksi” mlade redateljice Barbare Vekarić.

Untitled_0169

Untitled_0170

Untitled_0171

Untitled_0172

Foto: Sanja Jagatić Photography

Učitati još
Zatvori