Cirkobalkana slavi deseti rođendan uz genijalan cirkuski program

Cirkobalkana slavi deseti rođendan uz
genijalan cirkuski program

Cirkobalkana, jedinstveni međunarodni Festival suvremenog cirkusa u cirkuskom šatoru vraća se u Zagreb od 27. svibnja do 5. lipnja. Ove godine festival obilježava deset godina postojanja. Upravo zato taj jubilarni rođendan koriste kako bi publici poklonili jedinstveno iskustvo suvremenog cirkusa. Kroz deset dana bit će odigrano deset predstava cirkuskih umjetnika iz cijele Europe i regije. Popratni program obogatit će cijelu atmosferu i značaj ove zanimljive izvedbene manifestacije.

Pregršt dodatnog programa

Uz zanimljiv izvedbeni program, festival nudi i bogat popratni program: edukacije profesionalaca i djece, panel na temu cirkusa, rezidencijalni program, Open stage (nastup umjetnika koji se prijave i nastupe sa svojom točkom tu cabaretsku večer). Tu su i tematske izložbe, kviz znanja i naravno kvalitetan glazbeni program uz cjelodnevne vikend aktivnosti.

Svojim desetodnevnim programom, više nego ikad, Cirkobalkana želi svojoj vjernoj publici ponuditi najljepšu raznolikost suvremenog cirkusa. Kako organizatori kažu, na taj ih način žele inspirirati, nasmijati, začuditi!

Izvedbe na nekoliko lokacija

Programi se odvijaju na nekoliko lokacija. U Cirkuskom šatoru CirkoBalkana u dvorištu Pogona Jedinstvo (Trnjanski nasip bb), u Pogonu Jedinstvo – velika dvorana (Trnjanski nasip bb), na Trgu Josipa Jurja Strossmayera te na Savskom nasipu.

Cirkobalkana je festival koji nastaje iz potrebe da se na našem području formira kvalitetna cirkuska platforma koja služi za razmjenu, prijenos znanja i profesionalizaciju cirkuskih umjetnika u regiji. Festival je nastao 2013 godine kao suradnja tri udruge iz Europe: Cirkusfere iz Srbije, Cirkorame iz Hrvatske te Cirk` Oblique iz Francuske.

Festival zajedničkim snagama organiziraju Cirkorama iz Zagreba i Cirkusfera iz Beograda u suradnji sa Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade Pogon, Autonomnim kulturnim centrom Attack, Klubom Močvara.

Foto: PR

Preporuka

Zatvori