Sinoć započeo novi CineStarov program za sve ljubitelje knjiga i filmova – Cinema Book Club

Sinoć započeo novi CineStarov program za sve ljubitelje knjiga i filmova – Cinema Book Club

Slobodno vrijeme volimo posvetiti omiljenim hobijima koji nam pružaju prijeko potreban odmor i razonodu zbog ubrzanog načina života. Neki od nas slobodne trenutke provode izvan svojih domova, dok drugi s radošću slobodne sate posvećuju dobrom štivu ili gledanju filmova. Mnogi prakticiraju oboje baš zato jer jedno ne isključuje drugo. A bilo da se radi o umjetnosti u filmskom ili literarnom obliku, jedno je sigurno, omogućuju nam da se barem na kratko isključimo iz svakodnevice, da obogatimo svoje znanje, izazovemo maštu i otputujemo – čak i onda kad to u praksi nije tako jednostavno.

Tim povodom, sinoć je započeo prvi Cinema Book Club u CineStar kinima diljem Hrvatske, a radi se o programu u kojem glavnu ulogu igraju filmovi i knjigeU Kaptol Boutique Cinema, prikazana su čak tri filma; premijerno krimi drama „Ulica noćnih mora“ snimljena prema knjizi W.L. Greshama, romantična komedija „Igra ljubavi i mržnje“ te psihološka drama s elementima trilera „Mračna kći“ dok je istoimena knjiga bila tema književne večeri pod nazivom ‘Gledaj što čitaš, čitaj što gledaš’ o fenomenu popularne spisateljice Elene Ferrante, autorice romana „Mračna kći“. Razgovor je vodio poznati hrvatski pisac i novinar Andrija Škare, a gošća večeri bila je Ana Badurina, višestruko nagrađivana prevoditeljica.

Događaj je privukao brojne ljubitelje kinematografije i književnosti koji su imali prilike uživati u interijeru jednog od najljepših kina u Hrvatskoj, ali prije svega u dobrom društvu.  Prvi Cinema Book Club nisu propustili ni Milana Vlaović Kovaček, Branka Krstulović, Sanja Doležal, Karmela Vukov Colić, Ivana Plechinger te mnogi drugi.

Sanja Doležal
Branka Krstulović
Ana Badurina i Andrija Škare

Budući da se ponekad uistinu teško odlučiti jesu li nam bolji knjiga ili film, moto novog CineStarovog koncepta je gledaj, čitaj, sanjaj; iskustvo gledanja i čitanja doista otvara nove vidike i prostor za razgovor, usporedbu i doživljaj.

Partneri ove lijepe zagrebačke večeri bili su Barcaffe i Knjižara Fraktura. Osim za novo iskustvo, neki posjetitelji su doma otišli bogatiji za Cinema Book Club šalicu ili Frakturin poklon paket knjiga te Barcaffè paket, a poklon – bookmarci od sada  su sastavni dio ovih večeri za sve posjetitelje.

Karmela Vukov Colić
Milana Vlaović Kolaček

Podsjećamo da se prvi Cinema Book Club održava do ove nedjelje,  30. siječnja u Kaptol Boutique Cinema s bogatim programom, a glumačka ekipa koja vas očekuje u kinu je vanserijska: Oskarovka Olivia Colman, Bradley Cooper, Cate Blanchett, Willem Dafoe, Toni Collette, Richard Jenkins, Rooney Mara, Dakota Johnson i mnogi drugi. Osim iznenađenja, poklona i projekcija, u subotu 29.1. možete kupiti i knjigu Mračna kći te piće u baru u paketu.

Cjeloviti program saznajte ovdje.

Foto: Bojan Zibar & Ivan Lekar

Učitati još
Zatvori