Captain Marvel je novi superherojski film koji će svi htjeti pogledati

Captain Marvel je novi superherojski film
koji će svi htjeti pogledati

Captain Marvel

Kako stvari stoje početkom ožujka sljedeće godine gledat ćemo u kinima novi ‘superhero’ film – Captain Marvel. Ne bi to bilo neko iznenađenje da se ne radi o dvadeset i prvome filmu iz Marvel Cinematic Universe (MCU). Film je napisala i režirala Anna Boden zajedno s Ryanom Fleckom, dok su za scenarij zaslužni još Meg LeFauve, Nicole Perlman, Geneva Robertson-Dworet, Liz Flahive i Carly Mensch. Naslovnu ulogu lika Captain Marvel glumi Brie Larson, a uz nju se u filmu pojavljuju Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Djimon Hounsou, Lee Pace, Lashana Lynch, Gemma Chan, Algenis Perez Soto, Rune Temte, Mckenna Grace, Clark Gregg i Jude Law. Film prati radnju u 1990-ima kada Carol Denvers postaje Captain Marvel nakon što se Zemlja nađe u središtu međugalaksijskog konflikata. Radnja nije iznenađujuća, čak je i malo predvidljiva, no ipak se radi o superherojskom filmu i to nije ono što očekujemo. Kostmi, efekti, razni obrati te sve ono što gledamo ilustrirano u stripu sada postaje živo – a tome se neizmjerno veselimo.

Novi je to ‘ženski’ film sa ‘superhero’ predznakom. Nakon cijele pompe koju je uzrokovala Wonderwoman, pa DC-jeva Batwoman koju ćemo gledati kao TV seriju i to s Ruby Rose u glavnoj ulozi, Marvel nastavlja (ili uzvraća!?) s Captain Marvel filmom. Prvi je ovo Marvelov film s glavnom ženskom ulogom, u ‘solo” izdanju. Radi se o fikcijskoj junakinji, punim imenom Carol Susan Jane Danvers, koja se prvi put pojavljuje u stripu kasnih 1960-ih. Debitirala je u tzv. srebrnom dobu stripa, imala je svoju seriju kasnih 1970-ih dok ju nisu pridružili Avengersima i X-Men. Znana je i kao Binary, Warbird, a najjači naziv sada nosi kao prva filmska naslovna Marvelova superjunakinja – Captain Marvel. Nazivaju je još i kao najvećom Marvelovom superjunakinjom i najsnažnijim Avengersom, čak je rangirana kao dvadeseti deveti Avengers, među njih pedeset najboljih.

Izgleda da je vrijeme superjunakinja ispred nas – a što nas sve čeka, možemo samo zamisliti. Još su tu Jean Grey i Emma Frost (The White Queen) iz X-Men franšize, DC Comics slobodno može parirati s Merom (koja nije ‘samo’ Aquamanova žena), mnogima jako privlačan lik Raven također dolazi iz svemira DC Comicsa, Scarlet Witch (također znana i kao Wanda Maximoff) je jako interesantan lik iz X-Men svijeta, a jako, jako nas zanima hoće li se kreatori uhvatiti kreiranja priče oko She-Hulk. Nakon ovog cijelog niza – to bi bio fantastičan zaokret! Često je percipirana kao ‘slabiji’ lik, jer je ipak, žena. No, to je daleko od istine. Iako u žaru bijesa dobiva snagu kao i Hulk, ona prilikom nestanka nadljudske snage, zadržava inteligenciju i emocije, nešto što za Hulka baš i ne možemo uvijek reći. BatWoman i, sada Captain Marvel nastavljaju niz stripovskih superjunakinja i istovremeno otvaraju prilike za sve one koje ćemo tek vidjeti. Izgleda da barem u svijetu superheroja možemo reći ‘The Future Is Female’.

Učitati još
Zatvori