Canneske ljepotice – povratak legendarnih zvijezda na najdraži crveni tepih

Canneske ljepotice – povratak legendarnih zvijezda na najdraži crveni tepih

Andie Mcdowell

Dašak povratka u normalnost ovog nam tjedna pruža kultni filmski festival u Cannesu, koji je počeo s održavanjem u utorak, 6. srpnja i trajat će sve do 17. srpnja. Kulminacija jednog od najprestižnijih filmskih festivala u svijetu, koji se ove godine održava po 74. put, bit će tradicionalna dodjela Zlatne palme za najbolji film u Cannesu, a dotad imamo priliku uživati u suvremenom filmu, glamuroznim premijerama i podjednako glamuroznom crvenom tepihu.

Cannes Film Festival 2021.

Filmski festival u Cannesu prošle je godine u jeku pandemije u potpunosti otkazan, pa je njegovo održavanje ovih dana privuklo svu silu svjetskih medija na jug Francuske. Umjesto svibnja, događanja u Cannesu sada pratimo u srpnju, a na programu festivala ne nalaze se samo najnoviji filmovi, već i oni koji nisu imali priliku biti prikazani i honorirani u Cannesu prošle godine – naš izbor pročitajte ovdje.

Marion Cotillard i Angele
Jodie Foster
Carla Bruni

Žiri je vrlo raznolik – dok njime predsjeda režiser Spike Lee, u njemu mu se pridružuju glumice i glumci Maggie Gyllenhaal, Mélanie Laurent, Song Kang-ho i Tahar Rahim, režiseri Mati Diop, Jessica Hausner i Kleber Mendonça Filho te glazbenica Mylène Farmer. Oni će naposljetku odlučiti koji od 24 filma u konkurenciji je doista najbolji, a u sklopu ceremonije bit će dodijeljena i počasna nagrada Honorary Palme d’Or koja će doći u ruke američke glumice Jodie Foster i talijanskog režisera Marca Bellocchija.

Crveni tepih kao malo koji drugi

Charlotte Gainsbourg i Jane Birkin

Ovogodišnji crveni tepih na Cannes Film Festivalu nas je oduševio već u prvih par dana održavanja festivala, i to zbog ponovnog dolaska legendarnih filmskih, glazbenih i modnih zvijezda na njega.

Sophie Marceau, Jane Birkin, Isabelle Huppert, Jodie Foster, Andie Mcdowell i Carla Bruni, samo su neke od ikona koje su pokazale kako im godine ne mogu ništa i da i dalje svojom karizmom i ljepotom plijene pozornost gdje god se pojavile. A u Cannesu su ovih dana i još neke nama vrlo drage zvijezde, poput Charlotte Gainsbourg, Marion Cotillard i Diane Kruger, zbog čega je ovogodišnji crveni tepih u Cannesu pravi užitak za praćenje!

Sophie Marceau
Marion Cotillard
Charlotte Gainsbourg i Jane Birkin
Helen Mirren
Andie Mcdowell
Isabelle Huppert
Sophie Marceau
Diane Kruger
Marion Cotillard

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori