Benedict Cumberbatch u filmu o Brexitu – provokativniji nego ikada!

Benedict Cumberbatch u filmu o Brexitu
– provokativniji nego ikada!

Brexit: The Uncivil War

Ako ste se ikada pitali kako su izgledale zakulisne političke i strategijske igre oko Brexita, televizijska drama Brexit: The Uncivil War s odličnim Benedictom Cumberbatchom pokazat će kako je sve nastalo. I to na uzbudljiv, napet i iznimno zanimljiv način. Benedict Cumberbatch je napokon pristao glumiti Dominica Cummingsa, britanskog političkog savjetnika i strategijskog stručnjaka koji je zaslužan za cijelu kampanju Vote Leave, a s koju osobno nije podržavao.

Ova politička drama fokusirana je na Dominica Cummingsa te na Craiga Olivera i bazira se još na intervjuima Jamesa Grahama s ključnim igračima u ovoj političkoj igri, objavljenih u knjizi Brexit: The Uncivil War. Kako bi se cijela situacija i priča prikazala sa što više strana, scenarij je napisan uzimajući u obzir u materijale knjiga Unleashing Demons: The Inside Story of Brexit i All Out War: The Full Story of How Brexit Sank Britain’s Political Class. James Graham vjeruje da ovakav film dobro objašnjava svjetske politike i njihov pomak nakon referenduma. On nije htio kreirati dramu koja bi zanimala – političare, već je htio da funkcionira kao napeti triler, politička kriminalistička priča koja će zainteresirati sve gledatelje, čak i one kojima političke teme nisu interesantne. I mislimo da je apsolutno uspio u tome.

Velika većina mainstream publike nije nikada niti čula za masterminda iza cijele priče – Dominica Cummingsa – a sada, kada situacija i kampanja ima ljudsko lice, ime i karakter, iako u vidu odlične, stvarno bezgrešne izvedbe Benedicta Cumberbatcha – možda se (makar britanski) dio publike zainteresira za politiku. U filmu ćemo gledati početak i stvaranje kampanje te ulazak Dominica Cummingsa u cijelu priču, no također ćemo gledati likove suvremenih političara koji okupiraju medijski prostor – Nigela Faragea, Arrona Banksa i Borisa Johnsona.

Film je zanimljiv ne samo zbog aktualne političke priče koja je utjecala na Europu i svijet, već i zbog stvarno maestralne izvedbe Benedicta Cumberbatcha. Iako je kao javna ličnost sam kritizirao Vote Leave kampanju i osporavao ju je, njegova izvedba lika Dominica Cummingsa kao osobe i čovjeka, a ne samo političke figure je jednostavno – odlična. Film možete odmah pogledati na HBO GO servisu i naša je preporuka za jako dobru filmsku večer kod kuće.

Foto: Brexit: The Uncivil War

Učitati još
Zatvori