Večeras počinje još jedan Brač Film Festival pod zvjezdanim nebom

Večeras počinje još jedan Brač Film
Festival pod zvjezdanim nebom

Od 6. do 8. kolovoza, ljetno kino u Supetru na Braču, ugostit će ekipu Brač Film Festivala, otočne filmske priče koja traje već 6 godina. Ove godine gledatelji će uživati uz dugometražne i kratkometražne projekcije te dječji program na otvorenom. 

Uz suglasnost Stožera civilne zaštite SDŽ, ovogodišnji Brač Film Festival održava se po planu na već poznatoj lokaciju u romantičnom Supetru na jednom od najljepših hrvatskih otoka. Na Braču vas ove godine čeka raznovrstan filmsko – muzički program.

Festival večeras otvara otočka premijera domaćeg filma Mater, redatelja Jure Pavlovića. Radnja filma prati Jasnu koja se nakon nekoliko godina provedenih u Njemačkoj vraća u Hrvatsku kako bi se brinula o majci, koja je na umoru.

U dugometražnom programu prikazat će se i francusko-belgijska komedija Alice i Gradonačelnik, Nicolasa Parisera, o političaru koji se istovremeno bori s egzistencijalnom, ali i krizom srednjih godina. Iz Srbije na Brač dolazi kinohit Ajvar, koji zatvara festival ove godine, a nastao je pod redateljskom palicom debitantice Ane Marie Rossi. Film o ljubavi ili, bolje rečeno, o tome kako preživjeti izgubljenu ljubav, donosi vrhunske izvedbe Sergeja Trifunovića i Nataše Ninković u glavnim ulogama. Bračka publika imat će ga prilike pogledati svega par dana nakon hrvatske premijere u sklopu Motovun Film Festivala.

Kratki filmovi će se ove godine prikazivati po jedan prije svakog dugometražnog filma, a dječje projekcije ove se godine također sele na otvoreno, a prikazivat će se u dvorištu supetarske crkve.

Za glazbeni dio festivala pobrinut će se DJ Mario Kovač koji svoje glazbene i kvizaške poslastice čuva za zatvaranje festivala, 8. kolovoza.  Cjelokupni program festivala kao i svi detalji dostupni su na službenoj stranici, kao i na društvenim mrežama Brač Film Festivala.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori