Izvrsna ‘božićna’ predstava koju možete pogledati ovih blagdana

Izvrsna ‘božićna’ predstava koju
možete pogledati ovih blagdana

U prosincu sve češće ‘pohodimo’ božićna događanja u gradu i sve ono što nam ovo razdoblje nudi. Slično vrijedi i za kulturu, sferu koja ove godine buja na Adventu u Zagrebu. Brojne glazbene izvedbe i božićni koncerti održavaju se na svečanim ili gradskim lokacijama, a u korak s temom idu i kazališta. Ako ovih dana želite pogledati predstavu koja se nadovezuje na Božić onda će vas razveseliti vijest da je predstava Tiha noć Stevena Berkoffa u režiji Matka Raguža i izvedbi Franje Dijaka ponovno je na rasporedu Studija EXIT!

Predstava je to koja govori o skrivenoj strani Božića, o onoj strani o kojoj se u javnosti rijetko govori – o lažnim odnosima, prisilnim druženjima, lažnom osjećaju popularnosti, ali i o pretjeranim osjećajima bezvrijednosti koje doživljavaju oni koji nemaju obitelji, koji su obudovjeli ili jednostavno povučeni.

Dok se za Božić vežu toplina, ljubav, druženje, slavlje i veselje, predstava Tiha noć progovara o samoći, nepripadanju i otužnom veselju koje osjeća veliki broj ljudi. Fama oko Božića nameće imperative – moraš biti popularan, moraš se družiti, moraš slaviti, moraš biti s nekim. I dok jedan dio ljudi zapravo u svemu tome ne uživa, drugi dio ljudi, uslijed osobnosti ili okolnosti, nema priliku sudjelovati u (lažnom ili iskrenom) duhu Božića. Bruno je jedan od onih koji Božić nema s kime proslaviti, jedan od onih koje je život nasukao na pustoj obali i koji se sa svojom situacijom hvata ukoštac na svoj način.

Razlog više da pogledate predstavu je i činjenica da je Franjo Dijak za ulogu Brune u predstavi Tiha noć bio je nominiran za ovogodišnju Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju mušku ulogu.

Ulaznice za sve izvedbe dostupne su online na ovdjer, na blagajni Teatra EXIT 16., 17. i 18.12. od 18 do 20h te sat vremena prije početka izvedbe na blagajni Studija EXIT u Gundulićevoj 37/1.

Foto. PR

Učitati još
Zatvori