Blockbusteri i kultni filmovi koje možete odmah gledati

Blockbusteri i kultni filmovi koje
možete odmah gledati

Paterno 1

Sada smo već navikli da su nam najnoviji filmovi, no i ponuda onih kultnih i legendarnih nadohvat ruke, posebno ako koristimo razne streaming servise ili on line videoteke… No, upravo neki filmovi koji su vladali kinima posljednjih mjeseci, a i oni koji će zauvijek imati posebno mjesto u filmskoj povijesti u travnju će biti dostupni za gledanje. O kojima se radi, saznajte u nastavku…

PATERNO (Paterno)

„Paterno“ prati Joea Paterna s Penn Statea u razdoblju nakon skandala seksualnog zlostavljanja Jerryja Sanduskog. Nakon što je postao trener s najviše pobjeda u povijesti sveučilišnog nogometa, Paternova je ostavština došla u pitanje te je bio prisiljen suočiti se s pitanjima institucionalnih propusta u odnosu na žrtve. Dobitnik „Oscara“ Al Pacino igra naslovnu ulogu. PATERNO je Pacinova treća HBO suradnja s nagrađivanim redateljem Barryjem Levinsonom. U filmu također glume Riley Keough u ulozi Sare Ganim, 23-godišnje novinarke koja je prva izvještavala o slučaju Sandusky za „Patriot-News“; Kathy Baker u ulozi Sue Paterno, Joeove supruge; Greg Grunberg i Larry Mitchell kao Joeovi sinovi, Scott i Jay Paterno; te Annie Parisse kao Mary Kay Paterno, Joeova kći. Film je dostupan na HBO GO usluzi od 8. travnja.

Paterno 2

Baby Driver 1

VOZAČ (Baby Driver)

Talentirani mladi vozač za bijeg (Ansel Elgort) oslanja se na ritam svog osobnog soundtracka kako bi bio najbolji u svom poslu. Kada upozna djevojku svojih snova (Lily James), Babyju se ukaže prilika da ostavi život kriminalca i izvuče se iz svega. Ali kada bude prisiljen raditi za mafijaškog šefa (Kevin Spacey), morat će se suočiti s posljedicama nakon što propala pljačka ugrozi njegov život, ljubav i slobodu. U filmu glume Ansel Elgort, Kevin Spacey, Lily James, Jon Bernthal, Jon Hamm i Jamie Foxx, a dostupan je na HBO GO usluzi od 8. travnja.

Baby Driver 2 Baby Driver 3

ALIEN: SAVEZ (Alien: Covenant)

Sve je mirno na svemirskom brodu „Covenant“. Posada i ostalih 2000 duša na pionirskom brodu nalaze se u dubokom hipersnu ostavljajući tako sintetičkog Waltera da sam šeće hodnicima. Brod je na putu k zabačenom planetu Origae-6, na udaljenoj strani galaktike, gdje se kolonisti nadaju osnovati novo naselje za čovječanstvo. Spokoj se poremeti kad obližnja eksplozija zvijezde uništi „Covenantove“ sabirače energije, što prouzroči brojne žrtve i skrene brod s kursa. Uskoro preživjeli članovi posade otkriju na prvi pogled neistražen raj, netaknutu obećanu zemlju s planinama obavijenima oblacima i golemim, visokim stablima puno bližu od Origae-6 i potencijalno održivu kao dom. Međutim, ono što su pronašli zapravo je mračan i smrtonosan svijet pun neočekivanih obrata. Suočavajući se s užasavajućom prijetnjom kakvu nisu mogli ni zamisliti, ugroženi istraživači moraju pokušati pobjeći iz ove opasne situacije. U filmu glume Michael Fassbender, Katherine Waterston, Billy Crudup, Danny McBride i Demián Bichir, a dostupan je na HBO GO usluzi od 1. travnja.

Alien Covenant Alien Covenant 2

ČOVJEK ŽELJEZNOG SRCA (The Man With The Iron Heart)

Prag, 1942. Treći Reich na vrhuncu je moći i kontrolira većinu Europe. Reinhard Heydrich, uz pomoć svoje supruge Line uspeo se do vrha Nacističke stranke kao šef SS-a, Gestapa i kao tvorac „Konačnog rješenja“. Njegova bezobzirna i tiranska vlast nad okupiranom Čehoslovačkom navela je Hitlera da ga proglasi „čovjekom željeznog srca“. Međutim, mala skupina boraca iz češkog pokreta otpora, predvođena Janom Kubišem i Jozefom Gabčikom, pokušava zaustaviti nezaustavljivo i planira atentat na Heydricha koji bi ga učinio najviše rangiranim nacističkim časnikom ubijenim za Drugog svjetskog rata. Temeljen na bestseleru Laurenta Bineta „HhhH“, ČOVJEK ŽELJEZNOG SRCA iznosi nevjerojatnu istinitu priču o tome kako su hrabri muškarci i žene iz Otpora žrtvovali sve u ime slobode. U filmu glume Jason Clarke, Rosamund Pike, Jack O’Connell, Jack Reynor i Mia Wasikowska, a dostupan je za gledanje na HBO GO usluzi od 22. travnja.

The Man With an Iron Heart

FIKSNA LINIJA (Landline)

Dvije sestre na Manhattanu 1995. istražuju mogućnost da njihov otac ima ljubavnicu i to pokušavaju izvesti bez znanja svoje majke. Usput se njih dvije zbližavaju dok se suočavaju s vlastitim problemima oko ljubavi, seksa i vjernosti. U filmu glume Jenny Slate, Edie Falco, Abby Quinn, John Turturro i Jay Duplass, a dostupan je od 29. travnja.

Landline 1

The godfather 1

KUM (The Godfather)

Dobitnik triju Oscara uključujući i onaj za najbolji film, „Kum“ je neodoljiva priča temeljena na romanu Marija Puza o burnim i često nasilnim životima moćne njujorške mafijaške obitelji suočenoj s vremenima koja se mijenjaju.

KUM 2 (The Godfather part 2)

Ovaj nastavak jednog od najpopularnijih holivudskih filmova bio je hit sam za sebe. Priča prati tri generacije kriminalne dinastije Corleone, fokusirajući se na Michaela (Al Pacino) koji učvršćuje obiteljsku moć, ali također se prisjećajući doseljenja svoga oca Vita u New York početkom 20. stoljeća. Film je nagrađen sa šest Oscara 1974., uključujući one za najbolji film, najboljeg redatelja (Francis Ford Coppola) te najboljeg sporednog glumca (Robert De Niro).

KUM 3 (The Godfather part 3)

U posljednjem dijelu trilogije „Kum“ postariji don Michael Corleone (Al Pacino) pokušava ozakoniti mafijaško poslovanje svoje obitelji te se odstraniti iz nasilnog podzemlja, međutim u tome ga priječe ambicije mladih. Dok pokušava povezati financije Corleoneovih s Vatikanom, Michael se mora nositi sa spletkama jednoga gladnijega gangstera koji želi poremetiti postojeći mafijaški poredak te s ljubavnom vezom svog mladog štićenika i svoje kćeri. Cijela trilogija je dostupna za gledanje na HBO GO usluzi od 2. travnja.

Učitati još
Zatvori