Biopic filmovi kojima se veselimo ove godine

Biopic filmovi kojima se
veselimo ove godine

A Private War

Po definiciji  biopic (biographical picture/film) je film koji dramatizira život stvarne osobe ili ljudi. Razlikuju se od filmova temeljenih na stvarnim događajima ili povijesnih filmova po tome što pokušavaju opsežno prepričati život osobe ili bar povijesno značajne godine njihova života. U nastavku donosimo upravo takve filmove, a koje jedva čekamo pogledati. Da, među njima je i bombastično najavljivani deveti Tarantinov film – Once Upon a Time in Hollywood jer donosi priču o televizijskom glumcu Ricku Daltonu i njegovom dvojniku i kaskaderu Cliffu Boothu…

A Private War

Film je temeljen na članku Marie Brenner iz 2012. godine – Marie Colvins Private War – koji je bio objavljen u Vanity Fairu, a prati mukotrpno izvještavanje iz raznih ratnih zona na koja je neustrašiva Colvin odlazila. Izvještavala je sa svakog velikog sukoba u svijetu od Čečenije do Šri Lanke u gdje je izgubila lijevo oko, 2001. godine. Njezina misija je bila pokazati pravi trošak rata, zajedno s poznatim ratnim fotografom Paulom Conroyem. U glavnim ulogama gledat ćemo Rosamund Pike i Jamieja Dornana.

A Private War

A Private War

Rocketman

Rocketman je epska glazbena fantazija i dosad neviđena, necenzurirana priča Sir Eltona Johna. U svojoj dugoj karijeri Elton John je prodao više od 250 milijuna primjeraka svojih albuma. Dobio je pet Grammy nagrada, pet Brit Awardsa, nagradu Tony, jedan Zlatni globus i jednog Oscara.

Jednog od najpopularnijih britanskih pjevača svih vremena i živu ikonu svjetske pop kulture u novom će filmu utjeloviti Taron Egerton. Redatelj je Dexter Fletcher, a u glavnim ulogama su Taron Egerton, Jamie Bell, Richard Madden, Gemma Jones i Bryce Dallas Howard.

Judy

Legendarna Judy Garland dolazi u London tijekom zime 1968. godine kako bi izvela niz rasprodanih koncerata. Glazbenicu glumi Renée Zellweger. Film dolazi u kina tijekom listopada ove godine, a mi jedva čekamo prvi teaser trailer!

Judy

Vita & Virginia

Fascinantna istinita priča o ljubavnoj vezi između Vite Sackville-West i književne ikone Virginije Woolf. Virginiju Woolf glumi Elizabeth Debicki, Gemma Arterton Vitu Sackville-West, a dok ćemo Isabellu Rossellini gledati u ulozi Lady Sackville.

Vita & Virginia

Vita & Virginia

Vita & Virginia

Vita & Virginia

Tolkien

Film o tvorcu cijelog jednog, možda čak i najpopularnijeg žanra 20. stoljeća, Johna Ronalda Reuela Tolkiena CBE FRSL, engleskog književnika, pjesnika, filologa i sveučilišnog profesora koji je najpoznatiji kao autor djela Hobit, Gospodar prstenova i Silmarillion. Književnog barda koji je ostavio neizbrisiv trag i na filmu.

Uz Nicholasa Houlta u nasovnoj ulozi na velikome platnu gledat ćemo i Lily Collins u ulozi Edith Bratt, njegove velike ljubavi i inspiracije za likove princeza u Gospodaru prstenova. Film je režirao Dome Karukoski, dok scenarij potpisuju David Gleeson i Stephen Beresford.

Tolkien

Tolkien

Once Upon A Time In Hollywood

Ovog ljeta holivudska zlatna prašina vraća nas u kasne šestdesete, u zlatno doba Hollywooda u filmu prigodnog naziva, “Bilo jednom…u Hollywoodu”, najnovijem ostvarenju redatelja i scenarista, dobitnika Oscara, Quentina Tarantina. U filmu se okupila impozantna glumačka ekipa, predvođena Bradom Pittom, Leonardom DiCaprijem i Margot Robbie.

“Bilo jednom…u Hollywoodu” deveti je film slavnog Quentina Tarantina, poznatog po brojnim uspješnicama nastalih pod njegovom redateljskom palicom (Pakleni šund, Jackie Brown, Kill Bill 1,2, Reservoir Dogs, Otporan na smrt, Nemilosrdni gadovi, Odbjegli Django, Mrska osmorka). Na scenariju za ovaj film Tarantino je radio punih pet godina te ga je u konačnici usporedio s poznatim Paklenim šundom, što sasvim dovoljno govori o ljestvici očekivanja.

Once Upon A Time In Hollywood

Ford V Ferrari

Film se temelji na istinitoj priči o borbi dva automobilska giganta za 24-satnu utrku Le Mans 1966. godine. U filmu glavne uloge imaju Christian Bale i Matt Damon.

A Beautiful Day In The Neighborhood

Tom Hanks glumi Freda Rogersa u filmu A Beautiful Day in the Neighborhood i to je zapravo priča o njegovom životu. Nagrađivani cinični novinar, Lloyd Vogel (Matthew Rhys), nevoljko prihvaća zadatak da napiše Esquireov profil o voljenoj televizijskoj ikoni –  Fredu Rogersu s Vogelovim pogledom na život koji je transformiran nakon susreta s Rogersom.

A Beautiful Day In The Neighborhood

 

Učitati još
Zatvori