Izdvojili smo nekoliko oskarovskih filmova koje sada gledamo potpuno besplatno

Izdvojili smo nekoliko oskarovskih filmova
koje sada gledamo potpuno besplatno

Dnevni raspored naopačke nam se izvrnuo, ali filmske večeri još su uvijek običaj koji mnogi obožavaju. Brojne su se produkcijske kuće i streaming servisi pridružili inicijativi #ostajemdoma pa su dio svog filmskog ili TV sadržaja ponudili besplatno. O brojnim stranicama na kojima možete besplatno gledati filmove i serije već smo pisali ovdje, a sad smo probrali ponudu i izdvojili ono najbolje.

U nastavku vam donosimo filmske dobitnike nagrade Oscar ili one koji su bili nominirani za Oscara, a možete ih pogledati potpuno besplatno!

Pickbox

Domaća streaming platforma među prvima je sadržaj ponudila bez naknade, a jednostavno se morate besplatno registrirati.

  • Iskupljenje u Shawshanku

Film koji je po IMDB-ju zauzeo prvo mjesto na listi 250 najboljih filmova ikad snimljen bio je nominiran za čak sedam Oscara 1994. godine. Glavne uloge tumače legendarni Morgan Freeman, Tim Robbins i Bob Gunton. Radnja prati bankara Andyja koji je nepravedno osuđen za dvostruko ubojstvo i poslan iza rešetaka doživotno. U zatvoru upoznaje dugogodišnjeg zatvorenika i pravi neljudski mikrokozmos, no, odlučuje sve iskoristiti u svoju korist.

  • Soba s pogledom

Na Pickboxu je dostupan i trostruki dobitnik Oscara – kultni film ‘Soba s pogledom!’ Te 1987. godine pokupio je zlatni kipi za najbolji adaptirani scenarij, kostimografiju i dizajn, a bio je nominiran i u kategorijama za najbolji film, sporednog glumca i glumicu, najboljeg redatelja i kinematografiju. U filmu glume imena s hollywoodske ‘A’ liste poput Daniela D. Lewisa, Juliana Sandsa i Helene Bonham Carter. Sve se vrti oko Lucy, engleske pripadnice visokog društva, koja upoznaje Georga, ekscentričnog i opuštenog mladića koji se u njezin svijet nikad ne bi uklopio. Njihova kratka romansa propada, a Lucy se brzo zaruči za drugog čovjeka. No, ubrzo saznajte da se Georg doselio u blizinu njezine kuće.

Kino Mediteran

Kino Mediteran stavio je čak 20 filmova za besplatno gledanje uz kod KARANTENA.

  • Omar

Palestinska drama redatelja Hany Abu-Assada ima čitav sijaset prestižnih nagrada. Zlatni kipić Oscara za dlaku mu je izmaknuo kad je 2013. godine bio nominiran za najbolji strani film. Priča je to o mladom Palestincu koji redovito preskače zid kako bi posjetio Nadiu, svoju djevojku. Međutim, smrt jednog izraelskog vojnika Omara stavlja u nezahvalnu poziciju u kojoj će morati donijete bolne životne odluke.

Kino Europa

Kino Europa vratila se djelovanju online! Svoj repertoar ponudili su uz plaćanje, a dio ponude ide sasvim besplatno uz promo kod. Svake srijede i nedjelje iz kina objavljuju kod za besplatno gledanje filma u trajanju od 72 sata.

  • Saulov sin

Na programu je 6. svibnja izvrsni mađarski film Saulov sin. Laszlo Nemes 2015. godine svojom je dramom o hororima Holokausta osvojio Oscara za najbolji film, ali i Grand Prix u Cannes i Zlatni globus. Film prati zatvorenika u logoru koji ne odustaje od pokušaja da preminulom dječaku osigura pogreb.

  • Alabama Monroe

Belgijski film prikazuje ljubavni odnos Elise, vlasnice salona za tetovaže i glazbenika Didiera koji svira u bendu. Njihova životna priča popraćena je genijalnom glazbom u izvedbi glumaca, a film je bio nominiran 2014. godine za Oscara za najbolji strani film. Kino Europa prikazuje nam ga 26. travnja!

Zagreb film

Oni najmlađi također imaju jedan izvrstan film za gledanje i to – hrvatski!

  • Surogat

Zagreb film na svom je YouTube kanalu objavio ‘Surogat‘, animirani film Dušana Vukotića i jedini hrvatski film koji je osvojio Oscara. Zlatni kipić pripao nam je 1962. godine, a Zagreb film nedavno je objavio i cijelu kolekciju omiljenih ‘Malih letećih medvjeda.’

Foto: Profimedia.hr, IMDb

Učitati još
Zatvori