Malo drugačiji filmovi prepuni akcije koje gledamo ovih blagdana

Malo drugačiji filmovi prepuni akcije
koje gledamo ovih blagdana

Blagdansko je razdoblje kao stvoreno za odmaranje kod kuće i gledanje filmova na televiziji. Naši domovi tijekom prosinca postaju cosy oaze u kojima je druženje uz kokice i društvo uvijek dobra ideja. Posebno nas veseli što filmski repertoar uvijek buja tijekom blagdanskog razdoblja pa nam tako narednih dana na televiziju pristižu brojni filmovi božićne i romantične tematike. Romantične komedije posebno nam odgovaraju kad sve oko nas poprima posebnu atmosferu i štih. Međutim, moguće da u tom moru rom-comova i ljubića jednostavno poželite nešto drugačije, bržu i dinamičniju radnju, intrigantne preokrete u radnji, vrlo često legendarne filmske glumce i jednostavno uzbudljivije filmove. Štoviše, ako takve filmove gledate s većim društvom i organizirate vikend filmski maraton, onda su upravo takvi naslovi idealan odabir. Zadovoljit će svačiji ukus, u njima će uživati i vaši prijatelji i prijateljice, a garantiramo vam da će doza adrenalina zagrijati atmosferu.

Trenutno i sami planiramo jedno ovakvo druženje, a kako bi sve bilo posebnije, odlučili smo prijateljima uručiti pozivnice za film koji se prikazuje na televiziji u točno planirano vrijeme. Element uzbuđenja utoliko je veći, a savršeno iskrojenu ponudu akcijskih i malo drugačijih filmova koje gledamo ovih blagdana pronašli smo na kanalu FOX Movies. Prekopali smo ponudu za vas i sastavili nekoliko prijedloga za filmove i filmsko druženje u raznim terminima i uz hvaljene i popularne filmove.

Uhvati me ako možeš

  • srijeda, 15.12. u 13.25, FOX Movies

Izvrsni filmovi koje gledamo ovih blagdana moraju uključiti barem jedan klasik, a Catch Me If You Can je na vrlo dobrom putu da to i postane. Posebice uz glumačku postavu koja uključuje fantastičnog Leonarda DiCaprija i Toma Hanksa, Christophera Walkena, Jennifer Garner, Martina Sheena i druge. Ako ste među onima koji vole još dugo guglati nakon što pogledaju film, onda je ovo naslov koji ne želite propustiti. Radnja filma vrti se oko Franka Abagnalea Jr.-a koji je tijekom života radio kao liječnik, odvjetnik i kopilot i to sve prije svog 18 rođendana. Sa samo 17 godina, kao tinejdžer je otišao od svoje obitelji i iz New Rochellea preselio na Manhattan s dvadesetak dolara u džepu. U kratko se vrijeme profilirao u majstora obmana, postao vrhunski prevarant koji zarađuje milijune na prevarama, ali ni ne sluti na kakvom se tankom ledu kreće kad Carl Hanratty, FBI-jev agent, uđe u njegov život. Prepun zavrzlama i obilježen nenadmašnim glumačkim izvedbama, Uhvati me ako možeš je must-watch za sve one koji vole karizmatične likove i napetu radnju.

Plaćenici

  •  subota, 18. prosinca u 22h, FOX Movies

Doza čiste akcije dolazi u obliku filma Plaćenici. Ovaj napeti triler donosi velikane akcije kao što su Sylvester Stallone i Jason Statham, a legendarni Stallone ovom je filmu dao i svoj režiserski potpis. Napeta radnja ove triler avanture vrti se oko grupe specijalaca, treniranih vojnika koji se bave raznim opasnim misijama po cijelom svijetu i svoje usluge skupo naplaćuju. Među njima su zaljubljenik u noževe, stručnjak za borilačke vještine, specijalist za teško naoružanje i snajperist – spremni učiniti i ispuniti baš svaku i najzahtjevniju misiju. Međutim, kad njihove usluge poželi tajanstveni Church koji je spreman platiti čak pet milijuna dolara, ekipa plaćenika mora smaknuti diktatora malog južnoafričkog otoka. Barney Ross na čelu je ove opasne grupe, a odmah do njega je Lee Christmas s kojim odlazi u izvidnicu na otok na kojem vlada kaotično stanje i spletke koje nisu ni slutili. Film je dobio izuzetno mnogo pohvala za akcijske scene i ostvario veliki komercijalni uspjeh, a ponukani uspjehom, produkcija je snimila još dva filmska nastavka.

Gospodin i gospođa Smith

petak, 17. prosinca u 21h, FOX Movies

Jedan od zasigurno najpopularnijih filmova na ovoj listi! Gospodin i gospođa Smith ikoničan je film na mnogo razina. Osim što donosi glumačke izvedbe Brada Pitta i Angeline Jolie, danas jednih od najvećih hollywoodskih imena, to je također film nakon kojeg se ovaj ‘it’ par transformirao u najpoznatiji stvarni ljubavni par na sceni. Jedan je ovo od favorita publike zahvaljujući jednostavno neodoljivo zabavnoj priči o supružnicima koji rade jedan protiv drugog. U punom smislu action-flick, Gospodin i gospođa Smith su John i Jane. Njihova veza počinje godinama ranije u Bogoti kad su se zaljubili na prvi pogled. Tijekom godina su pronašli mirne poslove i žive relativno monoton brak. No, istina je da su oboje zapravo plaćeni ubojice koji žive s lažnim identitetima, a život i brak im se potpuno preokrenu kad dobiju istu misiju i postaju glavni suparnici. Ako tražite film uz koji ćete se opustiti i uživati u dozi akcije i neobične romantike, onda je ovo izvrstan spoj. Odličan je odabir za one koji žele malo drugačiji romantičnu i akcijsku komediju!

John Wick

  • nedjelja, 19. prosinca u 22h, FOX Movies

U posljednjih desetak godina dobili smo nekolicinu novih akcijskih junaka, no, John Wick vjerojatno je među najpopularnijima. Glavnu ulogu utjelovio je svjetski poznati Keanue Reeves, apsolutni hollywoodski miljenik među glumcima koji se, osim glumom, proslavio i šarmom i karizmom. U akcijskom filmu glumi bivšeg plaćenog ubojicu s burnom prošlošću koji nakon pljačke vlastitog doma u kojoj je izgubio vrijedne stvari, ali i svog ljubimca, odluči napokon uzeti stvar u svoje ruke i krenuti u osvetničku misiju koja će rezultirati nevjerojatnim akcijskim scenama.

Indiana Jones

  • ponedjeljak, 20. prosinca u 21h, FOX Movies

Steven Spielberg trenutno niže pohvale zbog svog najnovijeg filma West Side Story, a ovog prosinca FOX Movies donosi idealnu priliku da pogledate njegov film o najslavnijem arheologu u filmskoj povijesti koji ga je svrstao među top redatelje. Kanal FOX Movies narednih dana donosi čak četiri filma o glasovitom junaku arheologu, a avantura započinje prvim naslovom iz 1981. godine. Spielbergov Indiana Jones: Otimači izgubljenog kovčega prava je poslastica za sve ljubitelje klasika, pustolovne akcije i starijih filmova. Radnja prvog dijela upoznaje nas s Indianom Jonesom (kojeg je utjelovio jedan i jedini Harrison Ford), jedinstvenim stručnjakom za okultne pojave i arheologiju. Na poziv američke vlade Indiana Jones mora otputovati u Kairo u potrazi za skrivenim kovčegom koji sadrži Deset Božjih zapovijedi. Međutim, nije jedini u potrazi za kovčegom, štoviše, mora se suočiti drugim agentima koji imaju sasvim drugačije, zle namjere i razloge za pronalazak kovčega. Uskoro nakon ovog filma slijede još tri o našem junaku, Indiana Jones i ukleti hram prikazuje se u utorak, 21. prosinca u 21:00 h, Indiana Jones i posljednji križarski pohod u srijedu, 22. prosinca u 21:00 h te Indiana Jones i kraljevstvo kristalne lubanje u četvrtak, 23. prosinca u 21:00 h.

Zdrpi i briši

filmovi-o-pljačkama-Snatch
  • petak, 24. prosinca u 23h, FOX Movies

Ako se na Badnjak nakon obilne večere želite zabaviti i opustiti uz ekscentričnu akciju, Zdrpi i briši je na repertoaru! U režiji jednog od najpopularnijih filmskih redatelja akcijskih filmova, Guyja Richieja, ovaj naslov ima sve što treba da nas potpuno uvuče u svoju radnju. Glumačka postava uključuje cijeli niz apsolutno genijalnih glumaca, a ne znamo čiju bi izvedbu izdvojili jer svi u svojim likovima briljiraju. Upravo je taj mozaik netipičnih ljudi koje igraju Brad Pitt, Benicio Del Toro, Dennis Farrina, Jason Statham, Vinnie Jones i Rade Šerbedžija najjači adut jednog od Richiejevih najpoznatijih naslova. Uronit će vas u prikaz londonskog undergrounda, mafijaških spletki i boksačkih ringova.

Sve što vas očekuje na kanalu FOX Movies, čija nas je ponuda osvojila, pronađite ovdje!

Foto: Profimedia.hr, IMDb

Učitati još
Zatvori