5 filmskih remakeova koji stižu u 2019.

5 filmskih remakeova koji stižu u 2019.

Zaluđenost remakeovima započela je u 2000-tim godinama. Nova izdanja dobro znanih filmova su uglavnom bili lijeno izvedeni uratci koji nisu dodali originalnost ni očekivanu novinu, ali sada se stvari počinju mijenjati. Redatelji u novije vrijeme pokazuju svijetu da možete premjestiti film u neko drugo vrijeme bez da narušite ono što je bilo prije. Remakeovi novijeg datuma kreativna su i osnaženja izdanja koja je užitak gledati jer nam na veliko platno filmski umjetnici prenose poznati materijal na novi, originalni način koji ima snagu čak i nadvladati stariju verziju filma.

Naravno, to se ne događa svaki put, ali ima dosta uzbudljivih remakeova koji su trenutno u produkciji i za većinu je poznat datum objavljivanja u 2019. godini.

U nastavku donosimo 5 osvježenih izdanja poznatih filmova koje volimo.

The Upside

Riječ je remarku filma iz 2011. – The Intouchables. Ova nova verzija filma ima isti koncept i iste likove, ali je radnja postavljena u New York i više je fokusirana na duhovitost od izdanja prije 7 godina. Opisana je kao “komični ogled” na odnos između bogatog paraplegičara i nezaposlenog muškarca s kriminalnim dosjeom koji je angažiran da mu pomogne. Kevin Hart glumi pomoćnika, a Bryan Cranston paraplegičara. U ostalim ulogama su: Nicole Kidman, Julianna Margulies, Tate Donovan i Aja Naomi King. U kina dolazi 11. siječnja 2019.

Miss Bala

Miss Bala je remake istoimene meksičke drame koja je debitirala u Cannesu i tako postala ulaznica Meksiku za Oscara u kategoriji filmova na stranom jeziku 2012. godine. Miss Bala, odnosno Laura koju tumači Gina Rodriguez sudjeluje u natječaju ljepote, no oteta je i prisiljena krijumčariti novac i drogu za kartel.
Iako Laura uspjeva i osvaja krunu kao kraljica ljepote, njena iskustva u nasilnom meksičkom ratu ostavit će posljedice. U kina dolazi 25. siječnja 2019.

Aladin

Adaptacija živopisnog animiranog klasika iz 1992. godine. Film će zadržati mnoge glazbene elemente iz izvornog izdanja. Duha koji ispunjave želje odglumit će Will Smith. Nasim Pedrad će igrati komičnu potporu Mari, sluškinji i prijateljici ljupke Jasmin. Cilj je slijediti Disneyjev animirani klasik iz Tisuće i jedne noći.
Billy Magnussen će preuzeti novu ulogu stvorenu specijalno za novo izdanje. Poznat je i datum premijere, a riječ je 24. svibnju 2019.

Dumbo

Vlasnik cirkusa Max Medici (Danny DeVito) priznaje bivšu zvijezdu Holt Farrier (Colin Farrell) i njegovu djecu Milly (Nico Parker) i Joea (Finley Hobbins) kako bi se brinuo za novorođenog slona čije se ogromne uši čine urnebesno smiješnima već na prvi pogled. Ali kad otkriju kako Dumbo može letjeti, cirkus izuzetno dolazi, privlačeći uvjerljivog poduzetnika V.A. Vandevere (Michael Keaton) koji regrutira neobičnog slona za svoj najnoviji, zabavni pothvat veći od života -Dreamland. Dumbo se diže na nove visine uz šarmantnu i spektakularnu zračnu umjetnicu Colette Marchant (Eva Green), sve dok Holt ne dozna da je ispod svoje sjajne fasade, Dreamland pun mračnih tajni. Premijera Dumba najavljena je za ožujak 2019.

Kralj lavova

Kralja lavova s nestrpljenjem očekuju i djeca i odrasli. Datum kada će ovaj klasik osvanuti u novom izdanju također je već poznat, a riječ je o 19. srpnju 2019. i tada počinje putovanja u afričku savanu, gdje budući kralj mora prevladati izdaje i tragediju kako bi preuzeo svoje mjesto na Pride Rock.Beyonce Knowles posudit će glas Nali, Donald Glover Simbi, James Earl Jones Mufasi, Seth Rogen Pumbi, Billy Eichner Timonu, John Oliver Zazui.

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori