5 filmova o kompliciranim ljubavima koje morate pogledati s prijateljicama

5 filmova o kompliciranim ljubavima koje
morate pogledati s prijateljicama

Posljednje sate produženog vikenda idealno je provesti u udobnom ambijentu uz najbolje prijateljice. Puno smijeha, zajednički beauty tretman prije užurbanog radnog tjedna i beskrajni razgovori o životu, planovima i ljubavima uvijek su dobrodošle aktivnosti.

Smirena atmosfera, ukusni snack i topao čaj uz to savršena su kombinacija za filmsku večer. Ukoliko niste planirali odlazak u šetnju ili večernji izlazak i želite napuniti baterije prije radnog tjedna, filmski maraton je dobar način da se opustite i uživate u cozy atmosferi dnevnog boravka. Filmovi s kompliciranim ljubavnim pričama prožeti nježnim emocijama i zapletima koji uvijek iznenađuju unijet će i u vaš prostor idiličnu dozu romantike, malo ironije i sasvim dovoljno materijala za razmjenu stavova i dojmova.

Bez obzira koliko je romantičnih filmova već predstavljeno javnosti, ljudi nikada neće prestati uživati ​​u njima. To je vjerojatno zato što su ljubavne priče uvijek tako inspirativne i izazivaju najbolje osjećaje u nama. Filmski likovi često se moraju boriti za svoju ljubav i sreću, ali to je ono što romantične filmove čini fascinantnima.

Idealan produženi vikend podrazumijeva i zanimljiv kraj uz ove filmove koji su još bolji ukoliko ih gledate u društvu koje vas najbolje razumije.

Wicker Park

Matthew koji radi kao fotograf u agenciji za oglašavanje priprema se za svoje poslovno putovanje u Kinu. No, u restoranu neposredno prije odlaska, misli da je vidio svoju bivšu djevojku, plesačicu Lisu. Riječ je o ženi koja je misteriozno nestala prije dvije godine. Pokušavajući otkriti gdje se nalazi ova djevojka, Matt upozna drugu mladu ženu koja se zove Lisa i koja iz nekog razloga nosi istu odjeću kao i njegova bivša ljubav. Sudjelujući u neobičnoj intrigi, Matthew odluči kako neće odustati i pokušava shvatiti što se događa. Ovo je priča o velikoj ljubavi i potpunoj zasljepljenosti. Ljubavni trokut i intriganti obrat čini ovo filmsko ostvarenje uzbudljivim, a Josh Hartnett unio je posebnu šarmantnost svojim ljubavnim zavrzlamama.

The Vow

Ovo je priča koja na potpuno neodoljiv način oslikava ljubav i posvećenost. Na samom početku filma ljubavni par Paige i Leo doživi prometnu nesreću u kojoj Paige zadobije teške ozljede glave. Nakon što se probudi iz kome, izgubi pamćenje i uopće na prepoznaje svog partnera već misli kako živi s roditeljima i kako je zaručena za svog bivšeg zaručnika kojega njezini roditelji podržavaju za razliku od Lea. No, Leo se trudi ponovno osvojiti srce svoje voljene. Zanimljivo je da je ova priča nastala prema istinitom spletu događaja iz života Kim i Krickitta Carpentera koji su i danas sretni zajedno i imaju dvoje djece.

The Holiday

Iris Simpkins, kolumnistica koja piše o vjenčanjima, zaljubljena je u muškarca koji planira oženiti drugu ženu. U južnoj Kaliforniji, Amanda Woods, vlasnica prosperitetne reklamne tvrtke koja stvara filmske prikolice, otkriva kako ju je dečko prevario. Dvije nepoznate žene susreću se na web stranici za razmjenu domova i impulzivno odlučuju zamijeniti ​​domove na dva tjedna. I tada počinje trenutak kada se životi ovih žena dramatično mijenjaju. Cameron Diaz i Kate Winslet na neodoljivo šarmantan i zanimljiv način uvjerljivo su prenijele priču o razočaranosti u ljubav, usponima i padovima te novim početcima koji će vam sigurno držati pažnju cijelo vrijeme trajanja filma.

Vicky Cristina Barcelona

Vicky i Cristina, dvije mlade Amerikanke, provode ljeto u Španjolskoj i upoznaju umjetnika Antonija. Djevojke su vrlo različite u karakteru: Vicky je vedra, ali oprezna, a Cristina ima vrlo buntovnu prirodu. Antonio ne može odlučiti koja djevojka mu se više sviđa, a radnja postaje još složenija kada stigne Antonijeva bivša supruga María Elena. Tada sve postaje zanimljivije.

The Time Traveler’s Wife

Ljubavna priča Henryja i Clare nije poput bilo koje druge. Poznavali su se od vremena kada je Clare imala šest, a Henry 36 godina, ali su se oženili kad je ona imala 23 godine. Nemoguće, ali istinito. Henry pati od vrlo rijetke bolesti zbog koje putuje kroz vrijeme. No, Clare vjeruje da im je suđeno da budu zajedno, iako nikada ne zna kada će se razdvojiti. Unatoč činjenici da Henry može nestati bilo kada, Clare očajnički pokušava izgraditi život sa svojom jedinom pravom ljubavi. Njegovi neizbježni nestanci za vrijeme putovanja čine stvari vrlo teškima za Clare.
Film je snimljen prema istoimenom bestselleru spisateljice Audrey Niffenegger, a u glavnim ulogama se pojavljuju Rachel McAdams i Eric Bana, dok je film režirao izvrsni Robert Schwentke.

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori