3 kultne serije kojima se vraćamo i ove zime

3 kultne serije kojima se
vraćamo i ove zime

mad men 1

U moru novih (odličnih!) serija, binge-watchinga, raznih termina puštanja novih epizoda, ponekad više ne znato što biste gledali. Tada je najbolje okrenut se dobrim starim klasicima. Donosimo tri prijedloga sada već kultnih serija koji će zadovoljiti one željne drame, komedije, romanse, a i krimića!

MAD MEN, MOMCI S MADISONA

Serija koja je u zvijezde vinula glumce kao Jona Hamma i Elisabeth Moss svakako zaslužuje da joj se s vremena na vrijeme vratimo. Snimala se od 2007. do 2015. godine i pobrala cijeli sijaset nagrada, između koji se ističe 5 Golden Globes kipića te čak 130 ostalih televizijskih nagrada. Svih sedam sezona sada je dostupno na HBO GO usluzi.

mad men 2

Radnje smještene 1960-ih u New Yorku, seksi, stilizirana i provokativna drama „Momci s Madisona“ prati živote nemilosrdno natjecateljski nastrojenih muškaraca i žena zaposlenih u oglašavanju na Aveniji Madison, u svijetu koji pokreće ego i gdje ključni igrači pretvaraju prodaju u umjetnost. Četverostruki dobitnici „Primetime Emmyja“ za najbolju dramsku seriju i dobitnici tri uzastopna „Zlatna globusa“, „Momci s Madisona“ prate konfliktan svijet Dona Drapera (Jon Hamm), najvećeg čovjeka (i ženskara) u oglašavanju, kao i njegove kolege iz oglašivačke agencije „Sterling Cooper Draper Pryce“.

Dok Don manevrira dvoranom za sastanke i spavaćom sobom, bori se ostati korak ispred vremena koje se munjevito mijenja te mladih rukovoditelja koji mu dašću za vratom. Serija također autentično prikazuje uloge muškaraca i žena u ovom razdoblju istražujući istinsku ljudsku prirodu pod krinkom tradicionalnih obiteljskih vrijednosti 1960-ih.

satc slider

SEX AND THE CITY, SEKS I GRAD

Kultna serija koja je zauvijek obilježila popularnu kulturu kraja devedesetih i dvijetisućitih. Sve sezone dostupne su na HBO GO usluzi, a mi se posebno veselimo gledanju serije od njezinog samog početka!

Carrie Bradshaw piše kolumnu o seksu i vezama u gradu New Yorku. Tu su i njezine tri prijateljice: Samantha Jones, vlasnica PR agencije, koju više zanima usputni seks nego dugotrajne veze, Miranda Hobbes, cinična odvjetnica kojoj je karijera ispred nestabilnog ljubavnog života i Charlotte York, kustosica u galeriji koja je mrvicu konzervativna kada je riječ o seksu, ali još nije izgubila vjeru u to da će pronaći pravu ljubav. Serija „Seks i grad“ temelji se na uspješnici koju je napisala Candace Bushnell. Radnja se vrti oko života četiriju mladih, uspješnih žena u potrazi za savršenom vezom.

00-holding-sex-and-the-city

FARGO I

Prva sezona kultne kriminalističke serije Fargo bit će premijerno prikazana 30. siječnja na HBO 3, svaki utorak emitirat će se po dvije nove epizode prve sezone u 21 sat. Cijele prve dvije sezone dostupne su na HBO GO usluzi.

Serija „Fargo“, inspirirana „Oscarom“ nagrađenim filmom, prati posve nov „istinski“ kriminalni slučaj s novim likovima, ali zadržava karakterističan humor, ubojstva i „minnesotsku ljubaznost“ koji su film učinili trajnim klasikom.

Fargo

Učitati još
Zatvori