Proglašen film pobjednik 14. ZagrebDoxa

Proglašen film pobjednik 14. ZagrebDoxa

Druga strana svega (3)

Najbolji film 14. ZagrebDoxa

Brojni posjetitelji koji su u posljednjih sedam dana posjećivali dvjestotinjak festivalskih projekcija i odgledali 125 filmova donijeli su odluku o najboljem naslovu 14. ZagrebDoxa i tako dodijelili posljednju ovogodišnju nagradu: najbolji film prema sudu publike je film Druga strana svega srpske autorice Mile Turajlić.

Pored ove nagrade, spomenuti je film osvojio i glavnu festivalsku nagradu Veliki pečat u regionalnoj konkurenciji te nagradu FIPRESCI, nagradu Međunarodnog udruženja kritičara.

Druga strana svega (4)

Druga strana svega (2)

U filmu Druga strana svega autorica Mila Turajlić vrata njena obiteljskog stana koja nisu otvarana 70 godina predstavlja kao metaforu bivšeg i sadašnjeg političkog režima u Srbiji, ali ona funkcioniraju i kao presjek povijesti njene obitelji. Priču o vratima redateljica bilježi iz perspektive svoje majke koja je svojim aktivističkim djelovanjem pokušala promijeniti političke događaje u Srbiji na prijelazu stoljeća te koja vjeruje da je svaka generacija odgovorna za ono što ostavlja u nasljeđe budućim naraštajima.

Film Druga strana svega Mile Turajlić bit će prikazan danas u sklopu programa The Best of Fest u sljedećim terminima: u 12 sati u dvorani 3, u 14 sati u dvorani 4, u 16 sati u dvorani 5, u 18 sati u dvorani 4 i 5 te u 20 sati u dvorani 2 i 3.

Druga strana svega (5)

Druga strana svega (1)

Mila Turajlic

Mila Turajlić

Plakat

Učitati još
Zatvori