Rock & roll eksplozija dolazi iz filmskog Farga

Rock & roll eksplozija
dolazi iz filmskog Farga

egypt 1 cover

Koncert u Zagrebu srijedom…

Večeras u zagrebačkom klubu Vintage Industrial Baru nastupa bend Egypt. Oni dolaze u Zagreb čak iz dalekog Farga iz Sjeverne Dakote u SAD-u. Bend Egypt nastao je prije skoro petnaest godine  i sviraju kombinaciju desert, stoner i psihodeličnog rock & rolla. Prije dvije godine izdali su album Endless Flight koji je pomeo sve kritike. Ususret europskoj turneji objavili su svoj posljednji album svega prije par tjedana koji će, vjerujemo, postići uspjeh prethodnika.

Uspjeli smo ih uloviti za par pitanja prije večerašnjeg koncerta, a kroz sljedećih par sati obradovat ćemo jednog sretnika ili sretnicu s dvije ulaznice za koncert! Pošaljite svoje ime i prezime na ifeellucky@journal.hr s predmetom e-maila ‘Egypt’.

S Egyptom o glazbi

1. Nakon preslušavanja vaših albuma i glazbe očit je utjecaj glazbe 1970-ih godina u cijeloj vašoj karijeri… Koliko zvuka legendarnih bendova kao što su Black Sabbath, Deep Purple, ZZ Top će zagrebačka publika imati priliku čuti?

Utjecaji su uvijek prisutni, no nikako ne pokušavamo kopirati ili imitirati bendove koji su nas i formirali. Publika može očekivati mnogo Egypt, autentičnih pjesama.

2. Koliko starog materijala, starih pjesama, a koliko novih možemo očekivati večeras… Posebno s obzirom na to da ste objavili novi album prije svega nekoliko tjedana?

Svirat ćemo kombinaciju starog i novog zvuka. Uvijek pokušavamo predstaviti svaki album. I nikada ne slažemo set listu prije nego doslovno ne krenemo prema pozornici.

3. Vintage Industrial Bar je deseta destinacija vaše turneje. Kako vas primaju ostali europski gradovi? Vidite li razliku kod publike ili mjesta održavanja koncerta od grada do grada – npr. između Pariza i, recimo Beograda?

Europski gradovi su nas stvarno fantastično primili. Sva publika je do sada bila više nego odlična. Jako entuzijastična. Naravno da postoje očite kulturalne i jezične razlike od jedne strane kontinenta do drugog, no svaka publika je na koncertu iz istog razloga.

egypt

Veliki festivali nasuprot klubovima

4. Svirali ste na Exitu, stvarno velikom festivalu. Kakvo je to iskustvo, u usporedbi s ostalim lokacijama?

Svirati na tako velikoj pozornici je stvarno super, no pomalo čudnovato za bend kao što smo mi. Nama je ipak ugodnije u manjim klubovima. Povezanost s publikom je intimnija. No, Exit je bilo jedno jako cool iskustvo.

5. Što nakon europske turneje?

Pisanje pjesama i nadajmo se još odličnih koncerata…

552994_481298238633483_1748572871_n

Foto: Facebook

Učitati još
Zatvori