Donosimo prijedloge kako provesti Valentinovo uz koncerte, predstave i filmove

Donosimo prijedloge kako provesti Valentinovo
uz koncerte, predstave i filmove

Ovo Valentinovo bit će drugačije od dosadašnjih, ali to ne znači da ga ne možemo proslaviti kako i priliči. Možda bi u idealnim uvjetima otputovali, otišli na večeru u omiljeni restoran ili u cjelonoćni provod s prijateljicama, no ipak ćemo se za takve opcije morati još malo strpjeti. Dan zaljubljenih provedite doma uz online koncerte, večeru uz svijeće ili pak prošećite na predstavu ili filmsku projekciju. Donosimo vam nekoliko prijedloga kako ovo Valentinovo provesti zabavno, a odgovorno.

Online koncert Josipe Lisac

U nedjelju u 20 sati, na Dan zaljubljenih i svoj rođendan naša najveća glazbena umjetnica održat će premijerni online nastup. Josipa Lisac uz pratnju svog sjajnog banda najavila je veliki audio vizualni spektakl za 14. veljače, kada će, uz posebno pripremljenu scenografiju, još jednom podsjetiti na svoj prebogati katalog i bezvremenske hitove nastale u prošlih pet desetljeća impresivne glazbene karijere. Ulaznice za virtualan koncert u prodaji su po cijeni od 100 kn, dok će na dan koncerta iznositi 120 kn.

Humanitarni koncert: Matija Dedić i Lana Janjanin

Matija Dedić i Lana Janjanin priređuju jazz Valentinovo s Fondom 5.5 i Zakladom Solidarna za pomoć Sisačko-moslavačkoj županiji. Kako 2020. nije bila najbolja godina za mnoge, naši renomirani jazz glazbenici – Matija Dedić (klavir) i Lana Janjanin (vokal) odlučili su svima uljepšati Valentinovo, te se po prvi puta na koncertnoj pozornici zajedno predstaviti publici. Ovu akciju podržao je i Hrvatski glazbeni zavod, ustupivši svoj prostor unatoč činjenici da je i sam u teškoj situaciji nakon zagrebačkog potresa. Koncert je dostupan i u online obliku, te ga možete pratiti putem live stream-a uz svoje voljene u atmosferi nedjeljnje večeri. Ulaznice možete kupiti po cijeni od 50 kn. Nakon uplaćene donacije dobit ćete email s linkom na live stream.

RNB Confusion Valentines special LIVE STREAM

Za one kojima se pleše i kojima ne dostaju izlasci idealan je valentinovski stream. Dočekajte Dan zaljubljenih na RNB Confusionu. U subotu 13.02. od 20h RNB Confusion donosi tulum u vaš dom! Pratite nas na live streamu uz dj setove Bizze i Jaxtasya i live nastup Hiljsona Mandele i gošće Zsa Zsa. Najviše glasova publike ikad u finalu hrvatske glazbene nagrade Cesarice dobila je pjesma Ova ljubav Zsa Zse i Hiljsona Mandele koju ćemo uz Hiljsonove uspješnice čuti live na streamu. Sve informacije pronađi ovdje.

Retrospektiva Andreja Tarkovskog u kinu ‘Tuškanac’

Retrospektiva završava na Dan zaljubljenih filmom Žrtva (1986), posljednjim filmom Tarkovskog kojeg je snimio u Švedskoj. Švedski filmski institut pozvao je slavnog režisera da snima u domovini njegova omiljenog sineasta Ingmara Bergmana, a Tarkovski je angažirao jednog od omiljenih Bergmanovih glumaca, Erlanda Josephsona, i omiljena Bergmanova snimatelja Svena Nykvista, kao i scenografkinju Annu Asp koja je s Bergmanom surađivala na Jesenjoj sonati te bila nagrađena Oscarom za Fanny i Aleksander, a uz to je i jedan od Bergmanovih sinova, Daniel, radio kao asistent kamere. U vrijeme snimanja Tarkovski je nažalost već bolovao od karcinoma pluća, a iako je uspio montirati film, nije uspio prisustvovati njegovoj premijeri u Cannesu gdje je dobio Veliku nagradu žirija, nagradu na najbolji umjetnički doprinos, nagradu ekumenskog žirija i nagradu međunarodne kritike.

Huddersfield u ZKM-u

U subotu i nedjelju od 20 sati u ZKM-u pogledajte Mračnu, potresnu i duhovitu priču o generaciji tridesetogodišnjaka iza kojih su posljedice rata, a koji pred sobom ne vide baš nikakvu budućnost, a kojom Uglješa Šajtinac jedan od najznačajnijih suvremenih srpskih dramskih pisaca, vješto upravlja. Spomenuta drama ujedno je bila predloškom predstave Jugoslavenskog dramskog pozorišta, koja je u svom desetogodišnjem izvođenju stekla kultni status, kao i istoimenog višestruko nagrađivanog filma.

Foto: Pexels, PR

Učitati još
Zatvori