Ostajete u Zagrebu za produženi vikend? Evo što možete raditi

Ostajete u Zagrebu za produženi
vikend? Evo što možete raditi

Ljeto nam se opasno približilo kako kalendarski tako i temperaturno a sudeći prema različitim događanjima kojima vrvi naša metropola bit će življe nego ikad. Vjerojatno ste se kao i mi zaželjeli kulturnih događanja, pa ako ostajete u Zagrebu, sunčano vrijeme bit će idealno za produženi vikend.

„Poslojavanje“ – izložba u Galeriji Sivoj

Događanja danas otvara izložba svestranog umjetnika pseudonima Mane Mei u Galeriji Siva, naziva „Poslojavanje“. Izložba sadrži 13 apstraktnih radova nastalih u periodu od tri mjeseca u prostoru Galerije Siva. “Vrijeme korone, karantene, samoizolacije, socijalne distance. To sve skupa odigralo je veliku ulogu u realizaciji ovih radova i oni sigurno u sebi nose to iskustvo. Tehnika je kombinirana, svi radovi nastali na izložbi zapravo su spoj svih dosadašnjih tehnika s kojima sam radio samo upotrebljenih na malo drugačiji način nego do sada, u svrhu eksperimentiranja i pronalaženja novih načina za kreativno izražavanje.” Kaže Mario Miličić autor izložbe. Izložba se otvara u 20 sati a može se pogledati svaki dan, osim nedjelje od 17.00-20:00 sati. Više o izložbi pročitajte ovdje. Izložba je uvod i u „Vikend zabavljanje“ u dvorištu Medike.

Ljeto na Štrosu

Danas u podne otvara se i Ljeto na Štrosu stoga ovaj vikend svakako navratite na Gornji grad. Iz organizacije kažu da “bu Štros baš fino zbigecan”, da je sve ušminkano, uštimano i spremno za dugo toplo ljeto. Bilo da se odlučite na dnevnu ili večernju varijantu, na pivo ili sladoled – prošećite do Strossmayerovog šetališta. Dođite na druženje sutra od podne uz minglanje klaunova, sutra pripremite plesne cipele jer će program koncertom svečano otvoriti Stjepan Jimmy Stanić.

Ljeto u Tehničkom

Ljeto u Tehničkom powered by Pločnik postalo je omiljeno okupljalište Zagrepčana a sudeći prema bogatom programu tako će i ostati sve do jeseni. Za produženi vikend očekuje nas raznolik program. Danas ćemo od 17 sati plesati na Fešti 2X20: Special Dub Sessionu a u subotu i nedjelju šopingirati na Vintage Bazaaru. Subota je rezervirana za hrvatsko izdanje Digital Nightcluba uz pet hrvatskih DJ-a i DJ-ica uz zanimljiv i svima aktualan panel na temu: 2010-2020: Rise Of The Dance Music Festivals In Croatia. Cijeli program možete vidjeti ovdje.

MSU Saturday Night Film Fever

Ove subote muzej nastavlja s programom ”MSU Saturday Film Night Fever” uz veliku izložbu na kojoj su prikazana slavna filmska i umjetnička postignuća Zagreb filma. Program uključuje razgledavanje izložbe ”Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma” te projekciju jednog od dva filma. Posebno se ističe francuski film „Sibyl“ redateljice Justine Triet. On se 2019. godine natjecao za Zlatnu palmu u službenoj konkurenciji na festivalu u Cannesu. U sklopu subotnjeg programa možete pogledati i novi naslov u Kinu Metropolis – srpsku kriminalističku komediju „4 ruže“ redatelja Vasilija Nikitovića. Cijeli program nalazi se ovdje.

Foto: Facebook

Učitati još
Zatvori