Događanja u tjednu pred nama: Počinju Zagreb Design Week i Festival svjetske književnosti

Događanja u tjednu pred nama: Počinju Zagreb Design Week i Festival svjetske književnosti

Sljedeći tjedan ozbiljno ćemo zakoračiti u jesen. Rujan je pred vratima, bliži se početak škole, a ljeto polagano ostavljamo iza sebe. Zagreb je ponovo živnuo, a pred nama je puno događanja na koja se spremamo otići. Pripremili smo raznoliku ponudu tako da vjerujemo da ćete pronaći nešto za sebe.

Zagreb Design Week

Od 1.- 6. rujna u Hali V Tehničkog muzeja održava se Zagreb Design Week. Ove godine potpuno je u skladu sa situacijom. Nova normalnost je stvarnost. U samo nekoliko tjedana COVID–19 potpuno je poremetio naše živote. Dizajn rješava probleme. Kako nam može pomoći u ovoj situaciji? Korona nam je zakomplicirala život, a na VII. Zagreb Design Weeku možete pronaći rješenja. Dizajneri i proizvođači reagirali su brzo i ponudili koncepte i proizvode koje će predstaviti tijekom tjedna posvećenog dizajnu.

Festival svjetske književnosti 2020.

Ove 2020. godine puno se toga promijenilo, ali i uz globalnu krizu i dalje se čita i stvara, a Festival svjetske književnosti i ovog će rujna biti s vama. U svom osmom izdanju od 6. do 12. rujna ponovno u Hrvatsku dovodi najbolje od suvremene književnosti. I FSK 2020. se prilagodio pa će se niz festivalskih programa moći gledati na Trećem programu HRT-a. Dio programa održat će se u novootvorenoj Knjižari Fraktura u Ulica kneza Mislava 17 u Zagrebu, uz pridržavanje svih epidemiološka mjera.

Tarantino selection

U srijedu 02. rujna ne propusti specijal večer posvećenu glazbi koju je za svoje filmove birao redatelj Quentin Tarantino. O njemu je već sve poznato, a u Vintage Industrial Baru naglasak će staviti na glazbeni sadržaj njegovog opusa. Sve počinje u 18 sati a ulaz u Ljetni vrt je besplatan.

Međunarodni sajam gramofonskih ploča Zagreb

U nedjelju 6. rujna od 10 do 20 sati na već dobro poznatoj lokaciji, igralištu Klasične gimnazije (Križanićeva 4a), održat će se četvrti Međunarodni sajam gramofonskih ploča Zagreb. Ondje možete pronaći doslovno sve, od raritetnih i onih malo manje raritetnih ploča, svih glazbenih stilova i žanrova. Događanje je na otvorenom tako da ne morate brinuti za gužvu, a sudeći prema prošlim sajmovima, cjelodnevno minglanje bit će začinjeno i gostom iznenađenja.

Najs buvljak – modni buvljak za muškarce i žene

Novo izdanje omiljenog zagrebačkog modnog buvljaka i ovog puta donosi second-hand odjeću za žene i muškarce, a ovaj put ugostit će i brend PIŠEM TI PO ZIDU! Posjetite buvljak prva dva četvrtka u rujnu, 3. i 10.9. od 16:00 do 20:00, na Jarunu, na Food Truck Festivalu.

Foto: Unsplash, Facebook

Učitati još
Zatvori