Rekordnih 7 Zlatnih globusa za La La Land

Rekordnih 7 Zlatnih globusa za La La Land

Svi koji prate dodjele filmskih nagrada i festivala, znaju da je sinoć održana druga po redu, odmah nakon Oscara, prestižna dodjela nagrada koja na neki način i označava put nominacija i dodjela nagrada na svjetski slavnim Oscarima – Golden Globe Awards. Svečana ceremonija održana je već tradicionalno u Beverly Hilton Hotelu u Los Angelesu, slaveći pritom filmska i televizijska najbolja ostvarenja u 2016. godini.

Domaćin dodjele nagrada bio je Jimmy Fallon, uspješni komičar i talk show voditelj što je siguran potez organizatora jer je donio obilje humora, no bez standardnog ciničnog vrijeđanja gostiju, na što smo donekle navikli s prethodnih nekoliko dodjela. Ne možemo reći da priješnji voditelji nisu sa svojim specifičnim nastupima ipak začinili cjelovečernji događaj, no zabave nije izostajalo niti sinoć. Počasna gošća večeri bila je Meryl Streep koja je osvojila prestižnu Cecil B. DeMill nagradu. Najveći, ultimativni dobitnik dodjele bio je film ‘La La Land’ osvojivši čak sedam Zlatnih globusa, što je dosadašnji rekord za jedan film u jednoj godini.

Prije koji dan predviđali smo tko će sve osvojiti Golden Globe nagradu i izgleda da nismo mnogo promašili – najboljom dramom proglašen je film ‘Moonlight’, koji je nagrađen i stajaćim ovacijama. Najbolji mjuzikl ili komedija 2016., naravno, proglašen je film ‘La La Land’. Iznenađujuće je Isabelle Huppert osvojila nagradu za svoju glumu glavnog ženskog lika u drami ‘Elle’, dok je očekivano Casey Affleck osvojio nagradu za najbolju mušku ulogu u istoj kategoriji za film ‘Manchester by the Sea’.

'Moonlight'

‘Moonlight’

Emma Stone ponijela je kući kipić za svoj nastup u filmu ‘La La Land’, a isto tako i Ryan Gosling. Za sporedne uloge nagrađeni su Viola Davis i Aaron Taylor-Johnson. Najbolji režiser je Damien Chazelle, naravno za ‘La La Land’, a osvojio je nagradu za scenarij istog filma. ‘La La Land’ odnio je kipiće i za najbolju pjesmu, i za najbolji soundtrack. ‘Zootopia’ je najbolji animirani film i ‘Elle’ je najbolji film na stranom jeziku.

Što se TV sadržaja tiče, ‘The Crown’ je proglašena najboljom serijom, a Sarah Paulson najboljom TV glumicom – za svoj nastup u seriji ‘The People v. O.J. Simpson: American Crime Story’. Tom Hiddleston je osvojio nagradu za najbolju mušku ulogu u TV seriji ‘The Night Manager’, dok je Olivia Colman osvojila nagradu za najbolju sporednu žensku ulogu za svoj nastup u istoj TV seriji.

'The Night Manager'

‘The Night Manager’

Osim ovih prestižnih priznanja, dodjela nagrada obilovala je i iznenadnim trenucima, kao što su stajaće ovacije za film ‘Moonlight’, čak sedam, rekordnih, nagrada za ‘La La Land’ pa sve do iznanadnog pojavljivanja Brada Pitta na samoj dodjeli nagrada. Iako ove godine Golden Globe Awards ne donose urnebesne uvodne govore, sarkazam, no istovremeno bezazleno vrijeđanje voditelja, s nekoliko iznenađujućih trenutaka i novim rekordom, zaokupili su gledatelje diljem svijeta i nagovijestili Oscare koji tek dolaze.

Za temeljit i potpun popis osvojenih nagrada posjetite goldenglobes.com, a izvještaj s crvenog tepiha i pregled svih toaleta koje su ga ukrasila pronađite ovdje.

Foto: Screenshot

 

Učitati još
Zatvori