Popijte svoje omiljeno piće u magičnoj atmosferi nove izložbe u Botaničaru

Popijte svoje omiljeno piće u magičnoj
atmosferi nove izložbe u Botaničaru

DSC_0184

Nova izložba u Botaničaru

Jučer se u zagrebačkom Botaničaru otvorila posljednja izložba u 2017. godini, ona umjetnika Danijela Srdareva. Baveći se slikarstvom, ilustracijom, scenografijom, dizajnom, možemo reći da je polje Danijelovog interesa i kreativnosti jako široko.

Začudan svijet imaginarnog vrta Danijela Srdareva ispunjen petrificiranim arhetipskim zoomorfnim motivom prirodan je slijed njegovih ciklusa: Bestijarij- bestijarij venecijanskih kanala i Mimikrija 215. I ovdje je umjetnik dosljedan svom prepoznatljivom stilu kolažiranja, uslojavanja podloge podslikavanjem, živopisnog crteža kojim snažno rubi obrise buljookih kameleona zaustavljenih u trenutku. Markantne su to prikaze koje dominiraju kompozicijom dok grafizam bijelih i crnih linija i plohe boje u podlozi stvaraju odgovarajući kontekst. Kameleon je simbol preobrazbe. Koristi mogućnost promjene boje tijela ne samo za prikrivanje, već prije svega za komunikaciju sa svijetom oko sebe. Time pokazuje svoje raspoloženje i osjećaje. Služi se matamorfozom, baš kao i čovjek, na putu svoje identifikacije. Bez obzira u kojem se mediju izražava, u svakom ćutimo prisan i blizak ritam zelenog srca autora koji nam se predstavlja posebnom vrstom ljepote svog unutarnjeg pejzaža.

DSC_0138

DSC_0172

Izložbu možete pogledatu u Botaničaru, tijekom radnog vremena prostora, do 13. siječnja 2018. godine. Ako do sada niste posjetili ovo genijalno mjesto u Zagrebu, neka izložba bude dobar povod i popijte svoje omiljeno piće u divnom ambijentu izložbe.

DSC_0124

DSC_0119

DSC_0234

DSC_0147

Učitati još
Zatvori