Danas počinje veliki festival za djecu u Parku Ribnjak – ZGodionica

Danas počinje veliki festival za djecu u
Parku Ribnjak – ZGodionica

Ribnjak od danas postaje omiljeno mjesto djece svih uzrasta jer počinje ZGodionica – hit dječji festival koji je protekle dvije godine oduševio i roditelje i mališane. Uz već dobro poznati zabavni, edukativni i sportski program, ove se godine pripremaju i neke nove poslastice zbog kojih vam jedan dan zabave sigurno neće biti dovoljan.

https://www.instagram.com/p/B2CFQL1hg4J/

Program do početka škole

Danas je prvi dan obožavanog dječjeg festivala koji će se i ove godine održati u zelenoj oazi grada, parku Ribnjak. ZGodionica je mjesto koje će sve do 6. rujna i povratka u vrtiće i školske klupe biti pravo odredište za one željne zabave, edukacije kroz osmijehe i sportske aktivnosti. Program je ove godine još bogatiji nego prethodnih. Program počinje u 10 sati i traje sve do 22 sata. Ispunjen je zabavnim radionicama, sportovima, animacijskim igrama i predstavama uz koje se može puno naučiti.

Zanimljive radionice

Najmlađi će uživati u učenju engleskog jezika na drugačiji i zanimljiv način uz Helen Doron, dok će nešto stariji s nestrpljenjem čekati radionice čarobnjaka iz Ministarstva magije na kojima će naučiti izrađivati čarobne štapiće i pisati čarobna pisma pa čak i organizirati uzbudljivi Metloboj. Udruga Čarobna farma mališane će vikendom poučavati starim zanatima i vještinama. Ekipa iz AHA! Pokusa će im otkrivati svijet praktične znanosti.

Teta šivalica će svakoga dana pripremati nove izazove na radionici ručnih radova. Kreativci iz OMarta će se pobrinuti za kreativno izražavanje. Posebna su iznenađenja pripremili i zagrebački muzeji – Muzej iluzije i Hrvatski prirodoslovni muzej – na čijim će radionicama, sigurni smo, biti podjednako zabavno i poučno.

Sportska livada ove se godine seli na drugu lokaciju, ali ostaje mjesto na kojemu svi mogu zaigrati, između ostaloga, softball ili squash, naučiti tehnike mačevanja i karatea, zaplesati urbane plesove, upoznati capoeiru, isprobati crossfit za djecu. Najmlađi se tako mogu iz prve ruke upoznati s olimpizmom i olimpijskim vrijednostima.

Tijekom 17 dana festivala gotovo je cijeli par Ribnjak posvećen i podređen dječjim zanimacijama i njihovu boravku u prirodi. Svaki kutak parka krije neke svoje zanimljivosti i tajne koje tek treba otkriti. Jedna od njih su i konjići udruge Libero iz Petrinje koje čak i oni najmanje hrabri mogu bez straha zajahati i prošetati parkom. U parku će mališani pronaći i poznate vesele predstave Šarenog svijeta s puno smijeha i plesa. Popularni večernji disco, ali i dragu Baku pričalicu koja će pričama za laku noć uspavati i najzaigraniju djecu. Više detalja o programu potražite ovdje.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori