Besplatni filmovi u 35 kina diljem Hrvatske

Besplatni filmovi u 35 kina diljem Hrvatske

Odisej

Odisej

Hrvatska mreža neovisnih kinoprikazivača (Kino mreža) slavi svoj rođendan povodom kojeg, u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, organizira prvu manifestaciju Dan neovisnih kina. Manifestacija koja se održava na dan osnutka Kino mreže 7. studenog u 35 kina u cijeloj Hrvatskoj usmjerena je na promoviranje kina, kinematografske djelatnosti i filmske kulture, a svim uzrastima donosi besplatne projekcije filma Odisej i 2 epizode popularne animirane serije Mali leteći medvjedi.

Odisej

Odisej

Odisej

Odisej

Dan neovisnih kina

Filmskom manifestacijom Dan neovisnih kina Hrvatska mreža neovisnih kinoprikazivača (Kino mreža) ove je godine odlučila proslaviti svoj treći rođendan u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom te ujedno započeti novo filmsko događanje kojim će se jednom godišnje pažnja posvetiti upravo značaju, vrijednosti i ulozi neovisnih kina u Hrvatskoj. Manifestacija je jedinstveno filmsko i kulturno događanje u cijeloj Hrvatskoj namijenjeno široj javnosti svih dobnih uzrasta, s naglaskom na jačanje i razvoj neovisnih kina te pokretanje nove kulturno-umjetničke i obrazovne ponude u lokalnim sredinama diljem Hrvatske te poticanje i podrška sredinama bez kina na pokretanje filmskih programa. Trogodišnji rad i angažman svih članova Kino mreže dosad su rezultirali brojnim uspješnim projektima na području umrežavanja neovisnih kinoprikazivača, razvoja filmske pismenosti i filmske publike. Dan neovisnih kina publici će pružiti prigodan jednodnevni filmski program u revitaliziranim starim gradskim kinima – institucijama s dugom tradicijom širenja medijske kulture.

Odisej

Odisej

Odisej

Odisej

Film Odisej

Centralni događaj manifestacije je premijera filma Odisej, spektakularne filmske priče o francuskom istraživaču podmorja, vizionaru i inovatoru Jacquesu Cousteau, pod redateljskom palicom Jérômea Sallea. Film koji je hrvatske otoke Hvar, Vis i Biševo – na kojima su snimljene neke od najatraktivnijih scena – stavio u središte svjetske filmske produkcije spaja Cousteauov životni pothvat i razvoj jedne turbulentne obiteljske priče. Odisej donosi presjek događaja gotovo 30 godina iz Cousteauovog života, a dramsku okosnicu osim čuda podvodnog svijeta čini odnos sa suprugom Simone (Audrey Tautou) te dvojicom sinova, od kojih tragično stradalog Pihillipea glumi Pierre Niney. Film je nagrađen francuskom nagradom César za najbolji zvuk te je nominiran nagradom Globe de Cristal za najboljeg muškog glumca (Lambert Wilson) i žensku glumicu (Audrey Tautou).

Odisej

Odisej

Mali leteći medvjedi

Za mlađu publiku Kino mreža pripremila je 2 epizode legendarne hrvatske animirane serije Mali leteći medvjedi (Nezaboravni rođendan i Uhvatiti sunce) koja je prvi put emitirana 1990. godine. Nastala u hrvatsko-kanadskoj koprodukciji, serija je osvojila srca mališana, ali i onih starijih diljem zemalja regije fantastičnom zajednicom krilatih medvjedića koji su nastojali vratiti sklad u stoljetnu šumu. Mudar odabir ekoloških tema iz svakodnevnog života godinama je golicao maštu publike zbog borbe očaravajućih animiranih junaka za čišći i zdraviji svijet oko nas. Medvjed Platon, Tina, Dado, blizanke Jasmina i Latica te braća Joško i Janko iz epizode u epizodu pokušavali su povratiti narušenu idilu, boreći se ne samo protiv čovjeka nego i Smradca i Smucala koji šumu zagađuju otpacima ljudskog napretka. Autori likova i serije su Dušan Vukotić, Pero Kvesić i Neven Petričić. Prvi serijal redateljsko je djelo Jeana Sarraulta, dok se u ulozi režisera drugog serijala našao Michele Lamire.

Sve detalje o Danu neovisnih kina i projekcijama filmova možete saznati na kinomreza.hr.

Odisej 19

Učitati još
Zatvori