Hrvatski fotograf na najvećem fotografskom festivalu

Hrvatski fotograf na najvećem
fotografskom festivalu

Borko_VUKOSAV_01

Posljednje tri godine hrvatski fotograf Borko Vukosav radio je na opsežnom projektu naziva ‘Nekad bilo’. Radi se o fotografskom projektu kojim je dokumentirao centre moći bivše Jugoslavije, od Galeba preko aerodroma Žerjave do vojnih škola i Titovih vila. Sada će ga prvi puta predstaviti projekt na Format festivalu u Derbiju koji je ujedno i najveći festival fotografije u Ujedinjenom Kraljevstvu, ali i jedan od najznačajnijih u svijetu.

Borko_VUKOSAV_04

Borko_VUKOSAV_09

Kako sam za sebe kaže – rođen je u zemlji s dva pisma, tri jezika, četiri religije, pet nacionalnosti, šest republika i okruženoj sa sedam susjednih država. Rođen je u zemlji koje više nema. SFRJ propaganda predstavljala je državu kao prosvjetljeni ideal, simbol progresivnosti, racionalnosti i humanog. Ovim fotografskim projektom dokumentira preostale i još postaojane simbole nekoć glorificiranog koncepta – Jugoslavije.

Borko_VUKOSAV_03

Used-to-be02

Izložba se otvara 23. ožujka, a nakon izlaganja u Velikoj Britaniji, projekt se seli na Backlight fetsival u Finskoj. Više o radovima i projektu možete saznati na borkovukosav.com.

Borko_VUKOSAV_05

Borko_VUKOSAV_07

Foto: Borko Vukosav

Učitati još
Zatvori