Boogie je novo cool mjesto za jazz u Zagrebu

Boogie je novo cool mjesto za
jazz u Zagrebu

PHO_4404

Boogie klub

Boogie je novi zagrebački jazz klub. Nakon zatvaranja kultnog B.P. Cluba, nastala je velika rupa u kulturnom životu grada. Osnivačima Boogiea bila je nepodnošljiva činjenica da grad Zagreb, s dugom i bogatom jazz tradicijom nema pravi jazz klub, te su odlučili otvoriti jedan. Zagrebačka jazz scena je bogata i raznovrsna, jazz se u Zagrebu nastavio svirati u kafićima i barovima, no to ne može nadomjestiti za pravim jazz klubom.

Klub se nalazi u strogom centru grada, na adresi Margaretska 1., na križanju Ilice i Cvjetnog trga. Boogie se nalazi na tri etaže, te u sebi nosi tri zasebne atmosfere. U prizemlju se nalazi bar, na katu lounge, u podrumu klub. Uređenje kluba osmislili su sami vlasnici, Mladen Vidović i Tomo Ricov, dok u programu sudjeluju poznati jazz gitarist Joe Pandur i Jazz.hr.

PHO_4427

Odličan i raznovrstan program

Na početku rada kluba program će se odvijati četiri puta tjedno, od srijede do nedjelje. Uz nastupe zagrebačkih jazzera dogovorena su i gostovanja stranih izvođača. Kao i najboljim svjetskim klubovima, osim jazza, u programu će se naći i glazbeni žanrovi srodni jazzu, latin, brazilska glazba, soul i funk… Vikendom, točnije petkom i subotom, nakon live nastupa, nastupat će i poznati hrvatski i strani DJ-i s dancefloor jazz programom.

Program ovog novog jazz mjesta počinje već danas navečer s otvorenjem na kojemu će svirati AZIL Quartet bend, a nakon njihovog nastupa za glazbeni štimunk bit će zaslužan DJ Tomo Ricov. Nakon večerašnjeg provoda, u subotu slijedi Gadjo Manouche bend, djeluje kao kvintet po uzoru na slavni Hot Club De France velikog Djanga Reinhardta, začetnika Gypsy jazz stila. Od svojih početaka sviraju po raznim klubovima svih većih gradova, nastupaju na raznim festivalima, a ono što ih posebno veseli i inspirira je ulična svirka kojom velikom broju ljudi približavaju tu veselu, a opet zahtjevnu glazbu. Nakon njih slijedi DJ Marko Pavlović. A što vas očekuje u tjednima ispred nas – saznajte prateći Facebook stranicu kluba.

PHO_4412

PHO_4458

PHO_4415

Foto: Mario Pavlović

Učitati još
Zatvori