Iduće godine nam stiže film o najpoznatijem street style fotografu na svijetu

Iduće godine nam stiže film o najpoznatijem
street style fotografu na svijetu

Bill Cunningham

25. lipnja prošle godine, modni svijet kakvim ga znamo zauvijek se promijenio, u trenutku kada nas je napustio legendarni i bez sumnje najpoznatiji street style fotograf na svijetu – Bill Cunningham. Vremešni fotograf, koji je gotovo do posljednjeg svog života dana na ulicama New Yorka dokumentirao zanimljive modne pojave za svoju kolumnu u The New York Timesu, očekivano je zavio cijelu modnu zajednicu u crno, koja je od tada do danas svjedočila smrti još nekoliko istinskih modnih legenda, kao što su urednica talijanskog Voguea Franca Sozzani i obožavani francuski dizajner Azzedine Alaïa.

Bill2

Pojedinci baš kao što su bili oni teško da će se ikada više pojaviti, zbog čega je njihov odlazak mnogima još teže pao, no da legende živa vječno, dokazuju neki novi projekti koji portretiraju njihov život i životno stvaralštvo koje im baš nitko ne može osporiti. Bill Cunningham već je za svog života dobio dokumentarni film ‘Bill Cunningham New York’, a sada je u pripremi još jedan, koji će svjetlo dana ugledati 2018. godine.

Bill Cunningham Remembered

Bill Cunningham dobiva novi dokumentarni film

Novi dokumentarac o slavnom street style fotografu potpisuje režiser Mark Bozek, a film će se zvati The Times of Bill. Premijeru će doživjeti na proljeće 2018. Zanimljivo je da je The Times of Bill naslov baziran na intervjuu koji je pred 25 godina s Billom vodio sami Mark Bozek, te ga režiser opisuje kao modnu priču New Yorka čije prepričavanje nikada ne može dosaditi ili zamoriti gledatelja.

Bill4

Filmu se pridružila i Sarah Jessica Parker kao naratorica, Ruben Toledo kao ilustratorica koja je napravila animacije i crteže za dokumentarac, te legendarni model Pat Cleveland, koja je za soundtrack filma snimila pjesmu Tonight, Josephine. Bez sumnje, novi dokumentarac obuhvatit će baš sve što je Bill volio u New Yorku.

 

Foto: Guliver/Getty Images

Učitati još
Zatvori