Bestseleri pretvoreni u popularne TV serije

Bestseleri pretvoreni u popularne TV serije

'Poirot'

‘Poirot’

Osim TV serija koje ćemo gledati u 2017. i možda uvijek dobrodošlih britanskih humorističnih TV serija mnogima su jednako zanimljive i one snimljene prema književnom predlošku, najčešće prema bestseler romanu.

Jedna od najpoznatijih kriminalističkih TV serija svih vremena je ‘Poirot’ nastala 1989. prema ciklusu kriminalističkih romana, bestselera, slavne spisateljice Agathe Christie. Od Engleske pa do Egipta, slavni detektiv Hercule Poirot, u vjernoj pratnji svog asistenta Captaina Hastingsa, rješavao je najzamršenije zločine i ubojstva u 13 sezona, od 1989. pa sve do 2013.

Odlična radnja i režija, besprijekorna gluma  Davida Sucheta i Hugha Frasera čine ovu TV seriju jednom od klasika svima omiljenog televizijskog kriminalističkog sadržaja.

‘Big Little Lies’ nova je HBO TV serija koja stiže ove godine na male ekrane. Serija je kreirana po knjizi Liane Moriarty iz 2014. koja govori o tri majke čija priča o savršenom životu nije baš toliko savšena i skriva brojne tajne. Ako vam činjenica da se radi o jednom od najprodavanijih djela nije dovoljna, onda će vas na seriju navući A-lista glumaca – Reese Whiterspoon, Nicole Kidman, Alexander Skarsgård, Zoe Kravitz i drugi.

big little lies

‘Big Little Lies’

Seriju potpisuju poznati autori i producenti David E. Kelley (Ally McBeal, Pravda za sve) i Jean Marc Vallee (Divljina, Dobri dileri iz Dallasa).

Britanska kriminalistička i špijunska serija ‘Night Manager’ prošlog nas je proljeća posve osvojila, a Tom Hiddleston u naslovnoj ulozi svojom je pojavom zaludio skoro svu svjetsku TV publiku – od Europe do Amerike. Ova, sada već proglašena ‘jednom od najboljih serijala svih vremena’, snimljena je prema romanu, bestseleru Johna le Carréa, iz 1993. godine.

Adaptaciju romana napravio je David Farr, dok je seriju režirala Susanne Bier. U glavnim ulogama su Hugh Laurie i Tom Hiddleston, a prate ih Olivia Colman, David Harewood, Tom Hollander i Elizabeth Debicki.

Hugha Lauriea u seriji smo gledali u netipičnoj ulozi hladnokrvnog zlikovca, trgovca oružjem Richarda Ropera, dok svima poznati Loki iz serijala o Marvelovom junaku Thoru, Tom Hiddleston, u seriji glumi Jonathana Pinea, bivšeg vojnika koji dok radi kao noćni manager hotela biva spletom okolnosti angažiran od britanske tajne službe kako bi se infiltrirao u naizgled neprobojni krug trgovaca oružjem na čelu s Richardom Roperom.

'The Night Manager'

‘The Night Manager’

Serija ‘Game of Thrones’ tj. Igra prijestolja ne samo da ima horde obožavatelja diljem svijeta, već je trijumfirala na prošlogodišnjoj dodjeli Emmy nagrada. Serija se počela emitirati 2011. i kako stvari stoje, posljednja sezona planirana je za 2018. godinu. Trenutno obožavatelji uživaju u šestoj sezoni, dok sedmu otvara prva epizoda planirana za 25. siječnja ove godine.

'Game of Thrones'

‘Game of Thrones’

‘True Blood’ tj. Okus krvi dramska je serija o vampirima koja se emitirala od 2008. do 2014. godine i snimljena je po istoimenom bestseleru, a osim napete vampirske radnje, donosi mnogo napetosti, iznenađenja i jedan jako dobar, usudili bi se reći čak odličan soundtrack.

https://www.youtube.com/watch?v=Wet5OM7RR8Q

Na prvi dan godine premijerno je prvom epizodom počela četvrta sezona TV serije ‘Sherlock Holmes’. No, u ovoj isčekivanoj sezoni ne očekujemo samo dramatične zaplete – uvertira u cijelu sezonu bit će priprema Watsona i Mary za roditeljsku ulogu, a nastavit će se rješavanjem kostura iz ormara koje Sherlock očito skriva.

sherlock-1

‘Sherlock Holmes’

Scenaristi serije Steven Moffat i Mark Gatiss govore kako su sve sezone prethodile upravo vrhuncu radnje koja će se rasplesti kroz najnovije tri epizode – posljednja pod nazivom ‘The Final Problem’ je prema njihovim riječima toliko moćna da će se čak prikazivati u nekolicini kino dvorana.

Sherlock Holmes

‘Sherlock Holmes’

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori