Nova uzbudljiva serija o ‘ludim dvadesetima’ u Berlinu

Nova uzbudljiva serija o ‘ludim
dvadesetima’ u Berlinu

babylon berlin 00001

Babylon Berlin

Na male ekrane dolazi nova osmodijelna serija Babilon Berlin (Babylon Berlin) koja donosi duh, atmosferu i svu raskoš kraja 20-ih i početka 30-ih godina dvadesetog stoljeća. Berlin se nalazi u turbulentnom vremenu, a napetost se osjeća od gospodarstva do kulture, od politike do podzemlja – sve je zahvaćeno radikalnim promjenama. Špekulacije i inflacija već razdiru temelje još mlade Weimarske Republike. Rast siromaštva i nezaposlenosti u jakom je kontrastu s ekscesima i ekstravagancijom noćnoga gradskoga života i njegove goleme kreativne energije. Gereon Rath, mladi policijski inspektor iz Kölna, prebačen je u Berlin kako bi riješio kriminalni slučaj – pornografski obruč kojim upravlja berlinska mafija.

Ono što se na prvi pogled čini kao jednostavno pitanje ucjene uskoro se pokaže skandalom koji će zauvijek promijeniti život Gereona i njegovih najbližih suradnika. Zajedno sa stenografkinjom Charlotte Ritter i partnerom Brunom Wolterom Rath se suočava sa zapetljanom mrežom korupcije, trgovine drogom i krijumčarenja oružja, što ga dovodi u egzistencijalni sukob jer se ne može odlučiti između lojalnosti i otkrivanja istine. Gledateljima ostaje da sami uvidite tko je pozitivac, a tko negativac u cijeloj priči.

Berlin Babylon

babylon berlin 00009

Najprodavaniji roman Volkera Kutschera

Snimljena prema najprodavanijem romanu Volkera Kutschera, Babylon Berlin prva je njemačka TV serija u kojoj gledatelji mogu emocionalno doživjeti priču o političkim kretanjima koja vode od Weimarske Republike do širenja nacionalsocijalizma. Kroz oči Gereona Ratha, mladog policijskog inspektora iz Kölna, vidjeli smo iza kulisa Roaring Twenties, koje nisu samo donijele Veliku depresiju, već je i ples na vulkanu postao legenda.

babylon berlin 00010

babylon berlin 00019

babylon berlin 00022

Serija će biti dostupna putem HBO usluga videa na zahtjev HBO GO i HBO On Demand – prve dvije epizode bit će dodane na HBO GO, uslugu videa na zahtjev, od 13. listopada. Svaki tjedan u ponudu će se dodavati po dvije nove epizode. Na HBO kanalu prve dvije epizode bit će emitirane u ponedjeljak 06. studenog u 20 sati dok će se po dvije nove epizode emitirati svakog ponedjeljka u istom terminu.

babylon berlin 00027

babylon berlin 00034

babylon berlin 00036

babylon berlin 00037

babylon berlin 00038

babylon berlin 00040

babylon berlin 00041

Foto: HBO

Učitati još
Zatvori