Sedmi kontinent donosi filmove s Animafesta u zagrebačke bolnice

Sedmi kontinent donosi filmove s
Animafesta u zagrebačke bolnice

Ivana Jakobovic Alpeza i Edita Bilaver Galinec

Ivana Jakobovic Alpeza i Edita Bilaver Galinec

Čudesan svijet filmova opet će unijeti veselje u bolničke dane malih bolesnika i njihovih roditelja u nekoliko zagrebačkih bolnica. Uz potporu Grada Zagreba i Hrvatskog audiovizualnog centra, Udruga Djeca susreću umjetnost treću godinu zaredom poziva na Sedmi kontinent – program razvijanja filmske pismenosti. Program se provodi na odjelima pedijatrije i onkologije KBC Zagreb, KBC Sestre milosrdnice, Dječje bolnice Srebrnjak, Klinike za dječje bolesti te Psihijatrijske bolnice za djecu i mladež Zagreb.

Novost u ovogodišnjem Sedmom kontinentu u bolnicama koja će svakako razveseliti male bolesnike su sadržaji koje donose Međunarodni festival animiranog filma Animafest i Dječji program Pulskog filmskog festivala Pulica u kaputu. Kako bi djeca u bolnicama ravnopravno mogla sudjelovati u programima festivala, projekcije filmova održavat će se paralelno s ovogodišnjim Animafestom u danima od 5. do 10. lipnja te s ovogodišnjom Pulicom u kaputu 15. do 19. listopada 2017.

Joining dots

Joining dots

No, iznenađenjima tu nije kraj! Nakon projekcija filmova, koje se održavaju u zajedničkim prostorijama bolničkih odjela, djeci će se pridružiti stručnjaci iz svijeta filma – redatelji, filmski kritičari, kompozitori, glumci, animatori, ilustratori i snimatelji, koji će kroz razgovor i posebno prilagođene radionice prenijeti im svoja brojna iskustva i znanja. Do sada su u projektu sudjelovali znalci kao što su Dražen Šivak, Bojana Burnać, Daniel Kušan, Dražen Žarković, Matej Meštrović, Petra Zlonoga i Martina Meštrović.

U posjet djeci s Animafesta ovog četvrtka na odjele onkologije i pedijatrije KBC Zagreb stiže nagrađivana autorica filma Ježeva kuća Eve Cvijanović te selektorica Dječjeg programa za Animafest, poznata medijska psihologinja Martina Peštaj.

Pinokiju raste nos kada laže

Pinokiju raste nos kada laže

„Boravak u bolnici uvijek je iznimno stresan kako za djecu, tako i za njihove najbliže. Stoga smo programom Sedmi kontinent nastojali što je više moguće uljepšati svakodnevnicu i djeci skrenuti misli na neke ljepše i ugodnije sadržaje. Naravno, program ima i obrazovnu komponentu – kroz filmove kao što je Ježeva kuća, organizirane radionice i susrete s filmašima nastojimo potaknuti interes za filmsku umjetnost i samostalno kreativno stvaralaštvo u sklopu raznolikoga i metodički osmišljenog programa“ – izjavila je voditeljica programa Ivana Alpeza.
Na omiljenom filmskom kontinentu za djecu svoj će kutak i ove godine pronaći brojni mališani, za koje Sedmi kontinent i po izlasku iz bolnice priprema brojne zanimljive sadržaje. Jer čaroban svijet sedme umjetnosti za svakoga nudi uvijek ponešto.

Ježeva kućica

Ježeva kućica

Učitati još
Zatvori