Andrea Bocelli vraća se u zagrebačku Arenu za Dan žena

Andrea Bocelli vraća se u
zagrebačku Arenu za Dan žena

Andrea Boccelli

Zagrebačka Arena još jednom će biti poprište vrhunskog glazbenog spektakla. Povodom Međunarodnog dana žena, pjevačka zvijezda vječnog sjaja Andrea Bocelli četvrti će put nastupiti pred domaćom publikom, koja ga je svaki put ispratila s oduševljenjem i ovacijama. Reakcije su to posve zaslužene. Ime ovog talijanskog tenora jamstvo jedinstvenog i vrhunski produciranog glazbenog događanja koje će zadovoljiti i najzahtjevnije ljubitelje klasične glazbe.

„Nitko ne odlučuje postati pjevač, reakcija ljudi to odlučuje za vas“, izjava je Andree Bocellija. Ona na najbolji način opisuje put ovog karizmatičnog umjetnika. Porijeklom iz opjevane talijanske regije Toscane na putove svjetske slave zakoračio je prije gotovo četvrt stoljeća pobjedom na festivalu u san Remu. Ubrzo je slijedila i prva velika uloga u Verdijevoj operi Macbeth, nakon čega su se uspjesi nezaustavljivo počeli nizati.

Andrea Bocelli u zagrebačkoj Areni

Ipak, najvećom prekretnicom smatra se pjesma „Con te partiro“. Inačica u duetu sa svjetski poznatom sopranisticom Sarom Brightman 1996. godine zasjela na vrh glazbenih ljestvica i s vremenom postala jedna od najpopularnijih pjesama svih vremena. Uspjesi su se nastavljali. Kroz brojne nastupe i objavljene albume Bocelli je stekao naklonost najšire publike, ali i kolega glazbenika i glazbenih kritičara. Njegov 14. po redu studijski album „Passione“ iz 2014. godine označio je suradnju sa zvijezdama Jennifer Lopez, Nelly Furtado i trubačem Chrisom Bottijem. Za svoj sljedeći studijski album primio je nominaciju za nagradu Grammy u kategoriji najboljeg tradicionalnog pop vokalnog albuma.

Andrea Boccelli

Dan žena uz spektakularan koncert

Nakon svjetala pozornica kao što su Carnegie Hall, rimski Kolosej, opere u Sydneyu i Berlinu te njujorški Central Park, Andrea Bocelli za publiku u zagrebačkoj Areni pripremio je pravu glazbenu poslasticu. Najavljen program predviđa dva dijela. U klasičnom dijelu tenor će izvoditi najpoznatije operne arije, dok će se u drugom dijelu posvetiti vlastitim najvećim hitovima. Povodom Dana žena glazbeni će repertoar biti prilagođen upravo damama. Uživat će se u nekim od najljepših ljubavnih pjesama.

Nakon 80 milijuna prodanih nosača zvuka i brojnih osvojenih nagrada, nastup tenora, čiji upečatljiv glas sa širokim pjevačkim rasponom mnogi smatraju glasom novog milenija, nestrpljivo se očekuje!

Ulaznice za ovaj koncertni spektakl  mogu se na www.eventim.hr već od 299,00 kn.

Učitati još
Zatvori