7 knjiga uz koje će 2018. biti najbolja godina ikad

7 knjiga uz koje će 2018. biti
najbolja godina ikad

Zašto ove knjige morate pročitati do 2018. godine?

Godina se lagano bliži kraju i umjesto novogodišnjih rezolucija donosimo sedam naslova koje taman stignete pročitati do kraja prosinca i stavove i filozofije primijeniti u 2018. godini. Zašto u 2018. godinu ne biste ušli kao nova, samopouzdanija, snažnija, informiranija žena koja zna što želi i kako to dobiti?

Leave Your Mark, Aliza Licht

U ovoj knjizi velika zvijezda društvenih mreža i modna influencerica ispričat će vam priču o svojem uspjehu, put i svim preprekama na koje je naišla te kako ih je premostila. Ona dijeli sa svojim čitateljicama i čitateljima svoje svojevrsne trikove uspjeha, no na jedan realističan, nimalo pretenciozan i bahat način. Ona dijeli, ona se ne hvali. I kada to već radi javno – uzmite knjigu u ruke i naučite ako ništa, barem par stvari koje će vam pomoći i vjerujemo, obilježiti novu vas – odličan način kako završiti jednu i započeti sljedeću godinu.

Hidden Figures, Margot Lee Shetterly

Američka biografska drama temeljena je na istinitoj priči koja je postala slavna s filmom iz 2016. Scenarij za film napravljen je po uzoru na istoimenu biografsku knjigu autorice Margot Lee Shetterly. Film je zaradio dvije nominacije za Zlatni globus (Octavia Spencer za sporednu ulogu i za originalnu glazbu) te tri nominacije za Oskara i to za najbolji film, sporednu ulogu za Octaviju Spencer i adaptirani scenarij. Pogledajte film, no obavezno pročitajte i knjigu!

Nice Girls Don’t Get the Corner Office, Lois P. Frankel

Kako se prestati stalno i iznova ispričavati, propitkivati, teško izaći iz začaranog kruga nesigurnosti otkriva ovaj bestseler. Self help knjiga dr. Frankel napisana je na jedan čak zabavan način tako da definitivno nije klasična self help knjiga, od kojih mnogi čak i zaziru. A ako i mislite da vam ne treba jedan takav boost samopouzdanja, svejedno ju uzmite u ruke, knjiga donosi pregršt zanimljivih informacija koje će vam svakako pomoći.

Objavu dijeli @birdroadbookworms

Own It!, Sallie Krawcheck

Wall Street zvjerka Sallie Krawcheck otkriva tajne uspješnog posla i poslovanja te ženskih uloga na tome putu. Sallie u ovoj knjizi otkriva šest rodnih specifičnih vrlina koje žene moraju imati ako planiraju uspjeti u okrutnom svijetu businessa.

I Know Why The Caged Bird Sings, Maya Angelou

Maya Angelou je poznata po seriji od šest autobiografskih knjiga, koje su počele s I Know Why the Caged Bird Sings, objavljenom 1969. godine. Knjiga sva ova desetljeća nije izgubila na snazi, nego je, naprotiv, vječna inspiracija mnogim čitateljicama i čitateljima.

Bossypants, Tina Fey

Prije Liz lemon, prije Weekend Update, prije Sarah Palin, Tina Fey bila je mlada žena samo s jednim snom, bolje rečeno noćnom morom da ju po aerodromu ganja njezin profesor tjelesnog u srednjoj školi (prema njezinim riječima!). Također je sanjala da će postati svjetski poznata komičarka. Ovo iznimno duhovito, britko i pametno štivo obavezno je svim ženama koje ganjaju svoje snove ili se tek odlučuju na to.

Animal: An Autobiography of a Female Body, Sara Pascoe

Britanska komičarka Sara Pascoe, osim što ima genijalne nastupe, objavljuje isto toliko genijalne knjige. U ovoj se poistovjećuje sa ženskim tijelom te donosi njegova osnovna iskustva. Iznimno duhovita knjiga koja će vas tjerati na smijeh na glas, no isto tako osvijestiti neke stvari koje ama baš svaka žena mora znati.

Objavu dijeli Lucy Danser (@slucyd)

Sve su knjige dostupne za kupnju putem amazon.com.

Učitati još
Zatvori