7 ‘all women’ TV serija

7 ‘all women’ TV serija

'The Good Place'

‘The Good Place’

Zadnjih nekoliko godina istaknuo se još jedan televizijski podžanr i to onaj sa snažnim glavnim ženskim likovima. Nije to neka novost i revolucionarana pojava, no sve je više i više takvih serija u formatima sitcoma, drame i krimića, tako da sve veći odmak od romantičnog žanra dolazi sve više do izražaja.

Jedna od najpoznatijih američkih TV serija svakako je ‘Sex and the City’, tj. Seks i grad, koja, od kada se prva epizoda emitirala davne 1998. godine, i dalje ne prestaje oduševljavati publiku diljem svijeta. Životi i razna iskustva te ljubavne, poslovne i slične zgode i nezgode u kojima se često nalaze četiri najbolje ‘singl’ prijateljice inspiracija su i motiv mnogim ženama za povlačenje raznih poteza i u njihovim, stvarnim životima. Serija je uzrokovala pravu mini TV revoluciju i iako su filmski nastavci koju su uslijedili od kritičara proglašeni manje uspješnom inačicom, poharali su kino blagajne te se očekuje i treći, vjerovatno, jednako uspješan filmski nastavak.

00-holding-sex-and-the-city

Seks i grad

Obožavali smo ju kao kultnu Elaine u sitcomu Seinfeld, a u seriji ‘Veep’, glumica Julia Louis-Dreyfus, naprosto briljira. Ona u seriji glumi Selinu Meyer, bivšu senatoricu, sada potpredsjednicu SAD-a koja se na prilično specifičan i iznimno komičan način nosi s tom svojom, novom političkom ulogom. Serija je ušla u svoju šestu sezonu emitiranja, a zbog čak sedam nominacija za nagradu Golden Globe te do sada osvojenih čak 44 nagrade i 133 nominacije, izgleda da se posljednja sezona uskoro ne nazire.

‘The Mindy Project’ još je jedna komedija koja donosi priču o mladoj ginekologici i njezinom privatnom i poslovnom životu te kako se ta dva isprepliću na najsmješniji mogući način. Glumica, spisateljica i producentica Mindy Kaling nosi cijelu seriju. Mindy Kaling poznata je po tome da je bila prva spisateljica serije U uredu 2005. godine te je njezina karijera od tog trenutka krenula u pravcu kreiranja samo najboljih komedija. Također je napisala poznatu i cijenjenu komediju ‘Matt and Ben’ o Mattu Damonu i Benu Afflecku. Ona je u predstavi glumila Bena.

https://www.youtube.com/watch?v=NCLw0QmEs94

Kako izgleda priča o ženi koju spase iz fanatičnog kulta u kojem je živjela punih petnaest godina i koja, sada odrasla, no posve drugačijih pogleda na život i stvarnost od svih ostalih u njezinoj okolini, krene stvarati novi život u New Yorku donosi serija ‘Unbreakable Kimmy Schmidt’. Glavnu ulogu nosi Ellie Kemper, najpoznatija po ulozi Erin Hannon u američkoj seriji U uredu, a od posljednjih filmova spomenuli bismo njezinu ulogu i ‘voiceover’ za lik Katie u urnebesnom crtiću ‘The Secret Life of Pets’. Serija je osvojila 11 Emmyja, između ostalog za najbolju TV seriju.

Prošle je godine počelo emitiranje serije ‘The Good Place’ s Kristen Bell u glavnoj ulozi. ‘The Good Place’ mjesto je gdje svi koji su bili dobri ljudi tijekom svojih života odlaze nakon što preminu. Ne, ne radi se o komičnoj inačici raja, već više o nekoj vrsti grada u koji stiže glavna junakinja Eleanor (Kristen Bell). Uskoro shvaća da ona zapravo ne pripada tom mjestu i trudi se svim silama to ispraviti. Uz nju se u seriji pojavljuje još i slavni komičar Ted Danson.

THE GOOD PLACE -- "What We Owe To Each Other" Episode 105 -- Pictured: (l-r) Kristen Bell as Eleanor, Ted Danson as Michael -- (Photo by: Justin Lubin/NBC)

The Good Place

O seriji ‘Girls’ mnogo smo pisali, posljednja sezona je snimljena i počinje s emitiranjem na HBO kanalu 12. veljače. Kako će se zapetljani i komplicirani međuljudski odnosi raspetljati te tko će naposljetku završiti s kim, hoće li svi likovi imati sretan kraj ili će neka pitanja zauvijek ostati bez odgovora, doznat ćemo za manje od mjesec dana. Do tada pogledajte trailer.

https://youtu.be/qSZ_ofVH-oE

‘Orange is the new black’ dramska je serija koja se počela emitirati 2013. godine i do danas je stekla ogromnu publiku diljem svijeta koja s nestrpljenjem isčekuje svaku novu sezonu i epizodu o zatvorenicama najpoznatijeg TV ženskog zatvora. Prošlog proljeća medijska je kuća Netflix pustila cijelu sezonu, tj. svih 13 epizoda odjednom za gledanje što je svakako unijelo dozu napetosti i oduševljenja među obožavateljima, a 2017. je do sada donijela dvije epizode pete sezone. Serija se planira snimati u sedam sezona, sve do 2019. godine. Ogroman uspjeh i slavu serije potvrđuju i do sada osvojenih 6 Zlatnih globusa te još osvojenih 44 nagrada i 98 nominacija.

'Orange Is The New Black'

‘Orange Is The New Black’

'Orange Is the New Black'

‘Orange Is the New Black’

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori