U Zagrebu možete razgledati jedinstvenu izložbu o robotima
U Zagrebu možete razgledati jedinstvenu izložbu o robotima

U Zagrebu možete razgledati
jedinstvenu izložbu o robotima

Gajite interes prema robotici i opčinjeni ste svijetom robota? U tom slučaju trebali bi posjetiti jedinstvenu izložbu World of Robots koja je postavljena u Galeriji Klovićevi dvori.

Riječ je o izložbi koje u Zagreb iz Budimpešte dolazi u sklopu europske turneje, a koja će domaćoj publici predstaviti najnovija zbivanja u svijetu robotike.

World-of-Robots
World-of-Robots

Pogled u budućnost

Posjetiteljima će se predstaviti svijet koji nas čeka i u koji koračamo nevjerojatnom brzinom. Od servisnih, industrijskih, zabavnih robota do robota iz pop kulture, ova će izložba prikazati sve aspekte u kojima se robotika koristi.

Ujedno ćemo otkriti zašto je važna za daljnji napredak civilizacije, ali i koliko se zapravo već i danas oslanjamo na robote, a da to i ne znamo.

World-of-Robots
World of Robots

Od strojeva do igračaka

Posjetitelji će moći vidjeti najnoviji razvoj humanoidnih robota, skupocjene probne robotske igračke, transformatore pa čak i koncept robota koji hoda Marsom.

Na izložbi se na vremenskom zidu tako prikazuje povijesni razvoj robota. Demonstrirana je upotreba robota diljem svijeta, od onih koji služe za čišćenje bolnica, preko rad u restoranima, sve do upravljanja dizalima.

World of Robots
World of Robots

Među zanimljivostima su zasigurno nogometne lopta na daljinski te originalne filmske relikvije kao što su Iron Man, R2D2,  Terminator i C3PO. A najmlađima će se zasigurno svijetu pas robot KOKO, jedna od najvećih atrakcija ove izložbe.

World of Robots
World of Robots

Razgledati je se može sve do prosinca

Izložba World of Robots uspješno spaja industrijske robote, svijet znanstvene fantastike i zabavne robotike te pruža uzbudljivu zabavu za sve koje zanima robotika i tehnologija.

Najveća izložba robota u regiji ostaje otvorena naredna tri mjeseca, do 15. prosinca, a sve informacije o ulaznicama i popratnom programu dostupne su na službenim stranicama.

Foto: PR, Pexels

Učitati još
Zatvori