Journal Man: Loud Ones je domaći vintage modni brend za koji trebate čuti
Journal Man: Loud Ones je domaći vintage modni brend za koji trebate čuti

Journal Man: Loud Ones je domaći vintage
modni brend za koji trebate čuti

Tekstilna industrija je već dugi niz godina postala jednim od najvećih zagađivača okoliša. Nekada smo kao kupci svjedočili dvjema kolekcijama godišnje, a danas su dostupne tjedne kolekcije novih odjevnih komada u high street brendovima. Sve to je dovelo do ozbiljnih problema kada govorimo o okolišu, ali i kreativnog zasićenja zbog gomilanja novih trendova koji svako malo dolaze. U tom smislu svjesni smo kako je modnoj industriji potrebna velika promjena koja se u globalu neće dogoditi brzo, no upravo oni mali kreativci i dizajneri koji na modu još gledaju kao svojevrsnu vrstu umjetnosti, a ne čisti konzumerizam, čine promjene. Jedan od njih je i Leon Glasnović, koji je osnivač brenda Loud Ones.

Loud Ones kao osvježenje na lokalnoj modnoj sceni

 

Leon Glasnović je profesionalni sportaš i zaljubljenik u vintage, a istovremeno clean estetiku. Otuda zapravo i želja za pokretanjem brenda koji koristi isključivo održive materijale. U opisu brenda stoji kako ljepotu pronalaze u zaboravljenom. Što nije ni čudno jer Loud Ones traži najbolju vintage odjeću iz prošlosti. Leon Glasnović uglavnom koristi vojnu odjeću ili bezvremensku vintage radnu odjeću koja nema roka trajanja. Riječ je o vremenu u kojem su materijali bili na nivou, a krojevi univerzalni i savršeni za sva vremena. Osim toga, Loud Ones je specijaliziran u povezivanju veze između odjevnog predmeta i njegove povijesti. Upravo zbog toga brend se planira širiti u smjeru autentičnosti, nosivosti, povijesti i težiti kvaliteti prije kvantitete.

Svaki proizvod ima svoju priču

 

Loud Ones teži održivoj modnoj industriji, koja nam je u globalnom smislu prijeko potrebna. Svaki proizvod iz kolekcije je korišten ili ima neku povijest. Sve se izrađuje od održivih materijala isključivo u Hrvatskoj. Svaki pojedini odjevni predmet pažljivo je i precizno ručno sašiven, dugogodišnjim hrvatskim krojačkim iskustvom. Spoj modernog sa starim i utisnut novi život u stare odjevne predmete je pristup kojem se zaista divimo. Svi istinski zaljubljenici u modu i odjeću znaju da je stil puno više od trendova koji prolaze i masovnog konzumerizma. Stil je osobnost, autentičnost, prošlost i budućnost, kao i ovi predmeti kojima je Leon u Loud Ones konceptu udahnuo novu estetiku u koju smo se zaljubili.

Foto: Ana Dujam, Instagram (Loud Ones)

Učitati još
Zatvori