Theo James novi je zlatni dečko malih ekrana. Gledamo ga i u filmu koji je stigao na Netflix
Theo James novi je zlatni dečko malih ekrana. Gledamo ga i u filmu koji je stigao na Netflix

Theo James novi je zlatni dečko malih ekrana. Gledamo ga i u filmu koji je stigao na Netflix

Svira gitaru, harmoniku, saksofon i klavir. Bio je pjevač više bendova, a osim u glazbi uživa u boksu, košarci, ragbiju i ronjenju. Najmlađi je od petero djece, a odrastao je u britanskoj obitelji grčkog podrijetla o čemu svjedoči i njegovo formalno prezime Taptiklis.
Premda ga prvenstveno poznajemo kao glumca, po struci je zapravo filozof. Sve su ovo manje poznati podatci o jednom od trenutno najpopularnijih glumaca s malih ekrana, odnosno crtice iz biografije Thea Jamesa.
Theo James
Theo James

Zlatni dečko

Britanski glumac je u središte interesa javnosti pristigao zahvaljujući naslovnoj ulozi u Netflixovoj uspješnici The Gentleman, koja je nastala pod redateljskom palicom Guya Ritchieja. Prethodno smo ga mogli gledati i u drugoj sezoni hvaljene serije The White Lotos, koja mu je donijela i nominaciju za nagradu Emmy u kategoriji najboljeg sporednog glumca.

A oni koji rado prate njegov rad sjetit će se i naslovne uloge u, nažalost prerano ugašenoj, seriji Golden Boy. Još te 2013. bilo je jasno kako Theo James itekako obećava te ima potencijal postati Zlatni dečko malih ekrana, a aktualni interes to i potvrđuje. Uspješno se izdigao iz stereotipne predodžbe o još jednom u nizu lijepih lica, potpuno svjestan kako je bojne uloge dobio upravo zahvaljujući svom dobrom izgledu – no s izraženom nadom kako ih je zadržao upravo zahvaljujući talentu.

Theo James

Što slijedi u Theovoj karijeri?

Mnoge sada zanima što slijedi u karijeri markantnog glumca. Pred njim je nova naslovna uloga, ovoga puta na velikom platnu. Riječ je o filmu The Monkey nastalom prema istoimenoj priči majstora pera Stephena Kinga. Priča je to koja prati dvojicu braće koji su kao dječaci na tavanu obiteljske kuće pronašli igračku majmuna. Ubrzo se posvuda oko njih počinje događati niz jezivih smrti, a oni uzročnika prepoznaju upravo u novom plišanom ljubimcu.

Ponukani strašnim događajima odluče baciti majmuna i nastaviti sa svojim životima, udaljavajući se tijekom godina. Ali kada misteriozne smrti ponovno počnu, bivaju primorani ujediniti snage.

Theo James
Theo James

Gdje gledamo Thea Jamesa?

A ako ste i vi sada uskočili u vlak Thea Jamesa te ste ga poželjeli vidjeti i u drugim ostvarenjima, na svoju listu možete dodati i serije The Time Traveler’s Wife, televizijskoj inačici istoimenog romana. Nadalje, tu je i film Mr. Malcolm’s List kojeg također gledamo na Netflixu.

Riječ je o povijesnom naslovu koji prati mladu ženu u Engleskoj 1800-ih koja pomaže svojoj prijateljici osvetiti se udvaraču koji ju je odbio jer nije ispunila sve zahtjev prema njegovom popisu. Film se uvrstio među deset trenutno najgledanijih naslova na spomenutoj platformi u našoj zemlji. To nije jedini Theov izlet u žanr povijesnih ostvarenja, tako da ga možemo pratiti i u dvije sezone serije Sanditon. Više o njoj doznajte ovdje.

 

Foto: IMDb, Profimedia

Učitati još
Zatvori