Journal Man: Ovo je Cadillac u svijetu britvica i vrijedi svake lipe

Journal Man: Ovo je Cadillac u svijetu
britvica i vrijedi svake lipe

Iako je britvica s više oštrica izvrstan alat za brijanje, nakon što savladate tehniku, postoje brojne prednosti korištenja britvice s jednom oštricom. Bez obzira na to jeste li već postali profesionalac kad se radi o brijanju ili ste jedni od onih koji se inače zadovolje običnom plastičnom britvicom iz drogerije – britvica s jednom oštricom je za svakoga. Kad je riječ o tradicionalnom brijanju, većina entuzijasta smatra da je britvica s više oštrica standardna. Ona najčešće ima dvije oštrice s obje strane, no iako je ona izvrstan alat za brijanje, kad se tehnika savlada, postoje brojne prednosti korištenja britvice s jednom oštricom. Jedna od najpopularnijih je Single Edge britvica brenda Supply za koju ste sigurno već čuli. Čak su ju u popularnoj emisiji Shark Tank nazvali Cadillacom svijeta britvica.

Po čemu se Single Edge razlikuje od klasične britvice?

Postoji nekoliko glavnih razlika – težina, prilagodba, mehanika i oštrica. Neke su očiglednije, dok druge pružaju ono ugodno i detaljno brijanje koje svi traže. Prva, očigledna razlika je ta da Single Edge ima samo jednu oštricu, a ne dvije. Uz to, težina Single Edge britvice ju izdvaja od većine drugih britvica na tržištu. Budući da su oštrice oštrije, a britvica teža, nikad ju ne morate utisnuti u kožu. Sve što trebate jest dopustiti da vas vodi njezina težina kako bi laganim i kratkim potezima obrijali dlačice. To uvelike umanjuje trenje s vašom kožom!

Svaki je muškarac jedinstven, a takva je i njegova brada. Zbog toga je Supply kreirao britvicu koja je prilagodljiva svačijim jedinstvenim potrebama za brijanje. Tako je Single Edge britvica stvorena s tri različite postavke brijanja koje se mogu zamijeniti u nekoliko sekundi – ‘sensitive’ (jedna točka), ‘comfortable’ (dvije točke) i ‘ultra Close’ (tri točke). Samo promijenite postavku oštrice prema tome koliko se želite približiti koži.

Različite postavke bitno mijenjaju i to koliko je oštrica vidljiva. Postavka ‘ultra close’ omogućava vam da s lakoćom obrijete i najgušću bradu. Postavka ‘sensitive’, koja se pričvrsti na brijač, donijet će vam lijep izgled i preporučuje se početnicima te osobama s osjetljivom kožom. Postavka za brijanje ‘comfortable’ je najpopularnija jer je dizajnirana za sve one između. Omogućava brijanje uz kožu, bez ikakvih iritacija.

Promjena oštrice je jednostavnija nego ikad

Single Edge ima ugrađeni kut kretanja oštrice po koži u sam dizajn britvice. Da biste pronašli pravi kut, samo prislonite glavu britvice ravno na kožu, a zatim ju zakrenete za 10-15 stupnjeva. Bez obzira na to jeste li zaljubljenik u sve što ima veze s brijanjem i njegom brade ili se brijete po prvi put, brend je htio je upotreba Single Edge britvice u potpunosti intuitivna te bez negativnih posljedica. Konačno, promjena oštrice je mnogo lakša zahvaljujući jedinstvenom ulošku koji dolazi s britvicom. Umetnete ključ, gurnete ručicu prema naprijed i umetnete novu oštricu, bacite staru i gotovo.

Pakiranje Single Edge britvica sadrži 8 oštrica od nehrđajućeg čelika koje korisnicima mogu izdržati i do tri mjeseca. Single Edge britvicu možete naručiti ovdje.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori