Journal Man: Uskoro stiže novi dokumentarac o životu legendarnog Anthonyja Bourdaina

Journal Man: Uskoro stiže novi dokumentarac o životu legendarnog Anthonyja Bourdaina

Kada je chef, autor i TV voditelj Anthony Bourdain tragično okončao svoj život 2018. godine, bio to događaj koji je potresao cijeli svijet. U godinama od njegove smrti nije nedostajalo retrospektiva, kao ni njegovih posthumnih djela, no uskoro stiže nešto novo. Radi se o dokumentarcu o Bourdainovom životu koji u američka kina stiže 16. srpnja.

Roadrunner: A Film About Anthony Bourdain

Roadrunner: A Film About Anthony Bourdain režirao je Oscarom nagrađeni redatelj Morgan Neville (“20 Feet From Stardom” i “Won’t You Be My Neighbor?”) koji nam obećaje da će ovo biti “intiman, behind-the-scenes pogled na to kako je anonimni chef postao svjetski poznata ikona kulture”.

Bourdainove knjige, emisije poput “Parts Unknown” i “No Reservations”, kao i njegova javna ličnost pomogli su preoblikovati način na koji mnogi danas razmišljaju o hrani. Bourdain nam je pokazao da jednake pohvale zaslužuje i street food i hrana iz restorana s Michelinovom zvjezdicom, a hrana je postala još bolja kada ste naučili njezin kontekst i povijest. I to je samo dijelić njegovog nasljedstva.

U filmu će o Bourdainovu životu govoriti, između ostalog, David Chang i chef Éric Ripert, dok će u ulozi pripovjedača biti sam Bourdain. Naime, redatelj je iskoristio njegov voiceover iz dosad neiskorištenih i arhivskih snimki.

Roadrunner će premijerno biti prikazan na Tribeca Film Festivalu – dok ne dođe kod nas, pogledajte trailer.

Foto: Profimedia

Preporuka

Zatvori