Journal Man: Najpopularnije aplikacije za upoznavanje

Journal Man: Najpopularnije
aplikacije za upoznavanje

Aplikacije za upoznavanje sve su popularnije, no koliko zapravo znate o njima. Naravno, znate nekoliko njapopularnijih i obično u društvo kada god se spomene ova tema, krene rasprava. O njima baš svatko ima mišljenje i “tvrd” stav. Ili ih smatrate savršenim o”otkrićem” novog vremena koje se odlično uklapa u preokupirane živote modernog čovjeka ili ih smatrate potpuno bizarnim.

Nema pravog jamstva prije nego što započnete komunikaciju s osobom da je ona prava za vas. No, zar nije tako i u realnom životu, ulici, klubu, proslavi… Zapravo na svim mjestima gdje možete upoznati nova lica.

Dakle, kako usavršiti “znanost o upoznavanju”? Za početak: upoznajte igrače. Pretražili smo najbolje aplikacije za upoznavanje i suzili izbor na one s najboljim recenzijama korisnika iz cijelog svijeta.

Badoo

Badoo ima 420 milijuna korisnika. No, kako se izdvojiti na tako velikom polju? Prvo potvrdite svoj profil. Zaradit ćete plavu kvačicu povjerenja nakon što uvjerite tehničku ekipu Badoo-a da ste vi ono što kažete da jeste, sinkroniziranjem s računima društvenih mreža i poziranjem za fotografije. Drugo, poruka koju ostavljate mora biti mudra i duhovita. Čim napravite svoj profil, isprobajte Susrete, zabavnu igru na kojoj se temelji cijelo Badoo iskustvo. Jednostavno pregledavajte profile drugih korisnika i glasajte s Da ili Ne, a ako se oboje svidite jedno drugome, simpatije će biti obostrane  i moći ćete čavrljati.

Badoo možete koristiti besplatno, no ako se želite dodatno istaknuti u mnoštvu pogledajte što sve nude plaćene mogućnosti poput kredita ili Badoo Premiuma.

Badoo koristi tehniku ​​prepoznavanja lica kako bi pronašao korisnike sličnih izgleda.

Tinder

Tinder nema potrebe za uvodom: izvorni fiksirani gornji dio baziran na lokaciji je poznat po stvaranju flingsa i puno zabave. Ukoliko vam se netko svidi, lajkajte ga, a ukoliko ste se i vi toj osobi svidjeli, dogodit će se match i spremni ste za upoznavanje i razmjenjivanje poruka.

Tinder pokazuje prioritete korisnika koji su vam u blizini i koji su u isto vrijeme aktivni kao i vi. Ali isto tako uzima u obzir koliko vas je ljudi desno povuklo (to je dobar smjer), i koliko ste ispravnih swipeova imali, kako bi vas povezali s nekim na istoj razini poželjnosti.

Bumble

Bumble ide jedan korak dalje u svijetu virtualnog upoznavanja i muškarci se odvajaju od procesa inicijacije, pozivajući žene da naprave prvi korak. Vaša je uloga jednostavno povući desno na profil ako vas zanima (ili ostaviti ako ne), a zatim pričati i uvjeriti se kakav će biti razvoj situacije.

Čak je i početak jednostavan – Bumble izvlači informacije s Facebooka kako bi napravio profil za vas.

Posebna mu je značajka visok omjer ženskih korisnika. Operativni sustav kojim upravljaju žene dizajniran je od strane bivše šefice Tindera – Whitney Wolfe koja je bila u emotivnoj vezi sa suosnivačem i direktorom marketinga Justinom Mateenom. No, na kraju je njihova priča završila na sudu zbog seksualnog uznemiravanja. Wolfe je podnijela tužbu protiv Justina Mateena i Seana Rada, predsjednika uprave Tindera, u kojoj je tvrdila da ju je Mateen seksualno uznemiravao fotografijama svojih razgolićenih prepona te da joj je Rad nepravedno oduzeo titulu suosnivačice. Slučaj je okončan izvansudskom nagodbom.

Riječ je o upoznavanju po ženskoj mjeri koje kroz aplikaciju nudi profile muškaraca koji odgovaraju kriterijima pretrage koje korisnice same podešavaju. Nakon toga, žene moraju prve inicirati kontakt, i to u roku od 24 sata. Ukoliko kontakt nije iniciran, taj profil više neće biti prikazivan. Muškarci mogu produžiti vidljivost svog profila određenoj korisnici s kojom ih je aplikacija spojila za 24 sata i nadati se da će im dotična poslati poruku. 

Foto: Instagram, Unsplash


Učitati još
Zatvori