Journal Man: Najbolje kuharice u koje se isplati investirati

Journal Man: Najbolje kuharice u koje
se isplati investirati

Iako u današnje doba do mnogih recepata možemo doći jednim klikom, kuharice su ipak nešto posebno. U ovim knjigama nećete pronaći samo pregršt sjajnih recepata koje čak ni na internetu ne možete naći, nego ćete i naučiti sjajne stvari o različitim kulturama, kuhinjama svijeta, specifičnim jelima i namirnicama. Ovo nisu samo ukoričeni recepti, ovo su knjige u koje se zaista isplati investirati.

New York Cult Recipes

U kuharici New York Cult Recipes autora Marca Grossmana pronaći ćete 130 recepata koji otkrivaju pravi okus New Yorka, kao i tajne kultnih gradskih restorana. Naučit ćete tajnu stvaranja autentičnih newyorških klasika poput bagelsa, cheesecakea, cheeseburgera, palačinki, pork bunsa, cookiesa, smoothiesa, BLT sendviča… Sve je u ovoj knjizi zajedno sa sjajnim fotografijama newyorkških kultnih mjesta koja morate posjetiti ako ikad odete na putovanje u New York.

New York Cult Recipes je puno više od obične kuharice – ona je svojevrsna oda ‘gradu koji nikad ne spava’ i ultimativna knjiga koju mora imati svaki zaljubljenik u New York.

Dishoom: From Bombay With Love

Ova knjiga je puno više od puke knjige recepata; kroz nju ćete uroniti u indijsku kulturu i društvo. Otkako su 2010. prvi restoran otvorili rođaci Shamil i Kavi Thakrar te braća Adrash i Amar Radia, Dishoom je postao sinonim za najbolju autentičnu i inovativnu indijsku kuhinju. Nadahnut stilom i etosom iranskih kafića u Mumbaiju 1900-tih godina, Dishoom spaja nostalgiju i inovacije kako bi stvorio nezaboravnu indijsku hranu.

Ova knjiga okuplja ‘gotovo sve’ recepte s jelovnika restorana, uključujući favorite Black Daal, Jackfruit Biryani te bestseller Bacon Naan Roll. Osim recepata, ova je knjiga ujedno i vodič kroz kulinarsku scenu Mumbaija koji će vas upoznati s nekim od poznatih faca i ispričati vam izvorne priče o jelima s potpisom.

The Cook Book: Fortnum & Mason

Fortnum & Mason je britanska institucija, trgovina koja je kroz svoju povijest dugu više od 300 godina hranila brojne kraljeve, kraljice, maharadže i careve, vojvode i dive. Konstatno se razvijajući, danas je izuzetno uspješno moderno poduzeće koje poštuje svoju veličanstvenu povijest. Njihova prva kuharica objavljena 2016. čini upravo to – privlači modernog čitatelja dok istovermeno ne zaboravlja prošlost. U njoj ćete pronaći recepte za najbolja klasična, ali i moderna britanska jela i naučit ćete zanimljive stvari o brojnim sastojcima za koje možda nikad niste ni čuli.

Ginger Pig Meat Book

Ultimativna knjiga za svakog ljubitelja mesa. Tim Wilson i Fran Warde udružili su se kako bi stvorili ovo sveobuhvatno djelo i inspirativnu zbirku recepata. U njoj ćete pronaći nabolje sorte, rezove i tehnike kuhanja za svaku vrstu mesa, a tu je i zgodan ‘šalabahter’ za razgovor s mesarima koji će vam pomoći da, kad idući put dođete u mesnicu, zvučite kao profesionalac. Knjiga donosi više od 100 recepata raspoređenih prema sezoni, od proljeća do zime i iznimno je korisna ako volite pripremati mesna jela.

Pizza: History, recipes, stories, people, places, love

Od najboljih pizzerija i intervjua sa chefovima do najukusnijih filmskih scena s pizzom u glavnoj ulozi, autori ove knjige donose sve što se ikad trebali znati o najpopularnijem jelu na svijetu. Autori knjige i vlasnici lanca pizzerija The Pizza Pilgrims, Thom i James Elliot, godinama su proučavali najbolje pizze na svijetu. Rezultat je ova knjiga koja donosi sve – od povijesti pizze, svjetski poznatih pizzerija do mape njihovih omiljenih pizza gradova. Uz to, u njoj ćete pronaći više od 30 recepata, klasičnih, ali i novih pizza kreacija koje ćete sigurno poželjeti isprobati kod kuće.

Foto: Unsplash, Instagram

Učitati još
Zatvori