Najbolje fitness aplikacije za postizanje vaših fitness ciljeva

Najbolje fitness aplikacije za
postizanje vaših fitness ciljeva

Osvrnete li se oko sebe u teretani, primijetit ćete da većina ljudi ima pametni telefon uza sebe dok vježba. Većina ga koristi za slušanje glazbe ili provjeravanje društvenih mreža, međutim, on bi mogao postati i koristan dio vašeg treninga.  Instaliranjem jedne od brojnih fitness aplikacija, pametni telefon možete pretvoriti u osobnog trenera i tako jednostavnije i učinkovitije pratiti vaše fitness putovanje. Da bismo vam olakšali izbor, pripremili smo pet fitness aplikacija koje biste definitivno trebali isprobati.

MyFitnessPal

Kako biste ostvarili svoje fitness ciljeve, MyFitnessPal je aplikacija koju morate imati. Ova aplikacija omogućava praćenje makronutrijenata i kalorija te sadrži bazu s više od pet milijuna prehrambenih proizvoda. Ukoliko nekim slučajem ne možete pronaći određeni proizvod, ugrađeni barkod skener osigurava njegov brz i jednostavan unos u aplikaciju. MyFitnessPal ima podršku za brojne druge popularne fitness aplikacije, ali i pametne satove te fitness narukvice, okupljajući sve informacije o vašim fitness aktivnostima na jednom mjestu. 

Strava

Strava je idealna aplikacija za one koji vole trčati i voziti bicikl, ali se ne žele uvijek kretati istim, poznatim rutama. Kako nije samo fitness aplikacija, već i društvena mreža, Strava vam omogućava izmjenjivanje podataka o treninzima s drugim korisnicima, ali i pronalaženje staza koje su koristili korisnici u vašoj okolini, što znači da se možete natjecati s drugim korisnicima na istim stazama, ali u različito vrijeme. 

Madbarz

Madbarz  je namijenjen svima koji žele izgraditi savršeno tijelo u udobnosti vlastitog doma. Većina vježbi je bodyweight, što znači da vam za trening ne treba ništa osim dobre volje, a za svaku vježbu možete vidjeti točno koje mišićne grupe aktivira. Zbog jake in-app zajednice, možete slijediti treninge koje su kreirali drugi korisnici, a ako volite izazove, pokušajte savladati svaku od sedamdeset vrsta sklekova koje Madbarz nudi korisnicima.

Asana Rebel

Zanima vas joga, ali vas zbunjuju različite vrste ili vas odbija spiritualnost koju nameću joga instruktori? Asana Rebel bi mogla biti aplikacija za vas.  Aplikacija kombinira joga položaje s vježbama kao što su marinci i izdržaj, čime treninzi dobivaju na dinamičnosti i težini. Moguće je izabrati između 5 različitih vrsta treninga, ovisno o vašem raspoloženju, fleksibilnosti i snazi.

Sworkit

Pretrpan raspored je najčešća prepreka kod pridržavanja planiranog rasporeda treninga, a Sworkit će osigurati da odradite trening i kada imate samo 5 minuta vremena. Nakon što upišete vašu trenutnu razinu kondicije i ciljeve, dobit ćete šestotjedni plan treninga koji traju od 5 do 60 minuta, ovisno o tome koliko imate slobodnog vremena. Treninzi se sastoje od joge, vježbi snage, istezanja i kardia, a mogu se odrađivati bilo gdje.

Tekst: Ivan Mihanović

Foto: Unsplash, Pexels (Victor Freitas)

Učitati još
Zatvori