Journal Man: make up za muškarce više nije tabu tema

Kroz vrijeme, svjedoci smo koliko se trendovi mijenjaju i kako neke navike koje su ranije bile neprihvatljive, danas su posve uobičajen dio svakodnevice. Sve što ste ikada znali o modi i modnim pravilima, možete zaboraviti za nekoliko godina jer riječ je o promjenjivoj i rastućoj sferi industrije i umjetnosti koja iz godine u godinu nameće drugačija pravila, odbacuje postojeće standarde i kreira nove, primjenjivije, održivije i prilagođene trenutku.

Tako je i u svijetu beauty industrije. Globalno tržište proizvoda za dotjerivanje muškaraca procjenjuje se da će do 2020. vrijediti više od 60 milijardi dolara. Stoga, riječ je o ogromnom području koje će tek pokazati svoju snagu i značaj. Uz pravilnu njegu i način života, danas je nezamislivo da pojedinac ima loš ten ili da se nepravilnosti ne mogu sakriti. Možda ćete uložiti više truda oko npr. neposlušne bubuljice ili bujnih obrva, no uz sve preparate i pomagala koje je iznjedrila beauty industrija, možete biti sigurni da su vaši problemi s kožom ili kosom, rješivi.

Odgoj i nametnute društvene norme, drže muškarce podalje od make upa, ističući kako je korištenje kozmetičkih pripravaka, zapravo udaljavanje i uništavanje muškosti. No, moderni muškarci sve manje mare za ovakva stajališta i okreću se make up industriji istražujući proizvode koji im najviše odgovaraju.

Sada je stoga, pravo vrijeme za upoznavanje s učinkovitim make upom za muškarce koji zasigurno neće narušiti muškost. Baš naprotiv.

Za ujednačen ten

Istina koja je univerzalno priznata, jest da svatko bolje izgleda s preplanulom bojom. A ako nemate novca da često posjećujete Bahame i dobijete prirodnu dozu vitamina B, onda će ovi proizvodi s prirodnim učinkom lijepo obaviti posao.

Ako ste novi u svijetu muške šminke, jednostavna CC krema ili tonirana krema bit će odličan početak. Kao da primjenjujete normalnu hidratantnu kremu dok ne vidite učinke kada tonirana krema počne djelovati. Ujednačit ćete ten, prikriti nedostatke i izgledati mlađe i svježe. Sisley tonirana krema dobar je način kojim možete započeti svoju make rutinu.

Za dobro uređene obrve

Lijep i prodoran pogled, adut je na koji mnogi igraju. Bilo da je riječ o osvojanju simpatije ili se pak žele istaknuti unutar bilo kojeg tima. Ono što vam nikako ne ide u prilog jesu neuredne ili, još gore od toga, spojene obrve.  Tako da bi dobra pinceta trebala biti vaš prvi korak u postizanju urednog i njegovanog izgleda. Zatim nadogradite svoju rutinu održavanja olovkom ili gelom za obrve koji su prilagođeni prirodnoj boji.

Za ispravljanje nepravilnosti kože

Ako patite od bilo kakve problematičnosti kože, crvenila i osjetljivosti, ili ukolike iamte tamne kolutove oko očiju, onda je pouzdan korektor vaš novi najbolji prijatelj. Savršeno za rješavanje niza problema s kožom, uključujući akne, mrlje od kože i uočljive ožiljke. Sjajna stvar kod sjajnog korektora je da ne morate ulagati mnogo napora da biste obavili posao i da biste postigli izgled kakav priželjkujete.

Za samopouzdan izgled

Tri ključne stvari koje trebate potražiti i uvijek ih imati pri ruci, pogotovo kada ste izloženi vanjskim utjecajima su balzam za usne, krema za sunčanje i mirisi. Riječ je o bazičnim prouzvodima uz koje ćete izbjeći opekline, suhu kožu i neugodne mirise. Potražite za sebe prirodne pripravke koji hrane  i njeguju kožu, a za mirise birajte one koji odgovaraju prilici i godišnjem dobu u kojemu se nalazite. Osvježavajuće i lagane mirisne note s naglaskom na citruse, već sada možete unijeti u svoju dnevnu beauty rutinu. Balzam za usne, pogotovo s SPF fakotorom birajte za svaki dan i budite sigurni da će te se osjećati samopouzdanije, a takav ćete dojam i ostavljati.

Foto: Instagram, Pexels, Instagram, Aesop, Tom Ford, Chanel, Sisley

0