Journal Man: Kako čarape mogu doprinijeti nadogradnji stila?

Journal Man: Kako čarape mogu
doprinijeti nadogradnji stila?

 

Čarape su detalj kojim možete nadograditi svaki outfit

Oblačenje za vjenčanje ili bilo koji formalni događaj može biti izazov za većinu muškaraca. Uostalom, postoji umjetnost nošenja odijela čime muškarci pokušavaju spojiti i pomiriti sezonske trendove sa standardnim pravilima stila muške odjeće koja su uronjena u tradiciju. Prije nego što se pripremite za sljedeći formalni događaj, nije loše znati osnovna pravila odijevanja i saznati koji su trendovi aktualni kako biste bili sigurni da ćete impresionirati čak i posebno kritički nastrojene goste na sljedećem formalnom događaju.

Ponekad, dok osmišljavamo styling zaboravljamo na detalje, a znate onu ” vrag je u detaljima”. Možete imati savršeno, skupo i kvalitetno odijelo, ali nevještim kombiniranjem detalja kojima ćete upotpuniti svoj stil, možete uzrokovati pravu modnu katastrofu. No, nisu detalji ključni samo kada je u pitanju formalni outfit. Oni su itekako važni i kod oblikovanja svakodnevnog looka kojim i gradimo vlastiti prepoznatljiv stil.

Iako će nam se ponekad učiniti da čarape uistinu nisu važan komad garderobe, istina je ipak malo drugačija. Zanimljivim, efektnim i koloritnim čarapama itekako je moguće pretvoriti svoj stil u osebujan i prepoznatljiv. Pogotovo u proljetnoj sezoni kada gležnjače i čizme više nisu sastavni dio outfita. Cipele otkrivaju čarape, odnosno dio noge oko gležnja, a pravi modni znalci, znaju kako to okrenuti u svoju korist.

Kako to rade muškarci sa stilom?

Sjetimo se samo kanadskog premijera Justina Trudeaua koji je u dosadni i monotoni stil političara, unio razigranost, živahnost i prpošnost, upravo svojim odabirom čarapa. No, kroz njegov primjer ne vidimo samo kako vješto iskombinirati odijelo, košulju ili kravatu s čarapama već je zanimljivo koliko su njegove čarape zapravo dio posebnog diplomatskog odijevanja budući da je upravo njima, kreativni državnik, uspio prenijeti političke poruke, uspostaviti zanimljivu komunikaciju s investitorima (slučaj Coca Cole koja je jedan od velikih kanadskih investitora) koji su mu poklanjali na bitnim ekonomsko-poliitčkim eventima upravo čarape sa svojim logom i prepoznatljivim bojama brenda.

No, za one koji se bave diplomacijom i ne nose se s državničkim izazovima, čarape mogu odigrati nešto drugačiju ulogu kada je u pitanju vlastita prezentnost. Možete ostati zapaženi na nekom važnom poslovnom sastanku, ručku kod rodbine vaše partnerice ili partnera, ali i privući pažnju na društvenim mrežama. Iako zvuči neobično, čarape mogu uvelike doprinijeti vlastitom brendiranju i kreiranju stila s pomakom. A tko ne želi biti zamijećen i poslati poruku o tome koliko pazi na detalje, a takav pristup preslikava i na sve druge aspekte života.

Kažu da onaj tko ne drži do sebe, teško da drži i do drugih. Stoga, možete napraviti mali eksperiment, osvježiti svoju proljetnu garderobu, pažljivije kombinirati odjevne kombinacije te u svoj look uvesti i čarape neobičnih uzoraka i boja kojima ćete zauzeti visoko mjesto na ljestvici dobro obučenih muškaraca.

S obzirom na to, istražili smo kakvo je trenutno stanje na tržištu i izdvojili čak 30 pari čarapa koje će se sasvim pristojno uklopiti u svačiji proljetni stil. Podvili nogavice ili ne, čarape su vaš adut na koji vrijedi zaigrati i uživati u reakcijama okoline. Možda vas svi neće razumijeti, ali ono što je sigurno- svakako će vas primijetiti.

 

Foto: Instagram, Unsplash, Mr Porter

Učitati još
Zatvori