S poduzetnikom Kristijanom Babićem o uspjehu Minta i novom životu legendarnih zagrebačkih klubova
S poduzetnikom Kristijanom Babićem o uspjehu Minta i novom životu legendarnih zagrebačkih klubova

S poduzetnikom Kristijanom Babićem o uspjehu Minta i novom životu legendarnih zagrebačkih klubova

Posljednjih godina klub Mint prometnuo se u jednu od najpopularnijih lokacija zagrebačkog noćnog života. Punim nazivom Mint – Club & More, mjesto je to koje svojim programom i gostovanjima istaknutih pjevačkih zvijezda privlači brojne goste. Iza njih je još jedna sjajna sezona koja je kulminirala koncertom najveće domaće zvijezde Severine, održanom u srijedu, 28. lipnja. Kraj sezone ujedno je i sjajna prilika za rekapitulaciju, a nju je bilo najbolje provesti uz vlasnika Minta, poduzetnika Kristijana Babića.

U zajedničkom razgovoru, dotakli smo se i zagrebačke klupske scene, njegovih poslovnih uspjeha, ali i novih poslovnih podviga, za koje vjerujemo kako će izazvati veliku pažnju svih Zagrepčana (i njihovih gostiju).

  • Mint se u kratkom roku prometnuo u jedan od najpopularnijih zagrebačkih klubova. Što mislite, u čemu se krije tajna njegova uspjeha?

Pa mislim da je Mint jedan potpuno drugačiji koncept kluba od svih ostalih u Hrvatskoj i da je donio jedno osvježenje na klupskoj sceni općenito. Samim uređenjem i oblikom prostora razlikuje se od svih ostalih, a kad tome pridodate zanimljiv program mislim da smo dobili formulu koja je uspjela. Naravno, iza svega toga stoji jako puno truda i zalaganja svih ljudi koji su uključeni u projekt.

  • Vratimo se kratko na njegove početke, što vas je nagnalo na otvaranje Minta? Kako je započela njegova priča?

Mnoga putovanja i proučavanja klupske scene po svijetu natjerala su me na razmišljanje da moram napraviti u Zagrebu nešto što mu nedostaje, što još nije viđeno u pogledu klupske zabave. Krenuo sam od sebe i zapitao se kakav bi to klub morao biti da poželim izaći u njega. U Mintu sam pokušao spojiti sve ono dobro iz najboljih stranih klubova i nekako to sve prilagodio našoj publici. Mnogi su mi na početku govorili kako Zagreb nije spreman na takav projekt, međutim ispalo je da je itekako spreman i da mu upravo to nedostaje!

  • Kako biste ocijenili današnju klupsku scenu u Zagrebu? 

Moram reći da je zagrebačka klupska scena prilično siromašna ako je uspoređujemo s nekim gradovima vani. U našim okvirima, rekao bih da je prosječna, jer ima klubova koji ulažu u programe, a ima i onih koji to ne rade. Definitivno nedostaje klubova za stariju publiku, koja doduše ne izlazi tako često, ali možda i bi da ima gdje. Mislim da je Mint u tom pogledu ipak gradu ponudio jedno mjesto gdje i ozbiljnija publika može napokon izaći, a da se osjeća ugodno.

  • Što je, prema vama, ono što Mint razlikuje od drugih klubova?

Kao što sam već rekao, prostor, uređenje i program daju Mintu jednu drugačiju dimenziju od ostalih klubova, ali to nipošto ne znači da su ostali klubovi loši. Dapače, moram pohvaliti i neke druge klubove koji se jako trude s programom. S druge strane, Mint je postao prepoznatljiv po svom Cabaret dinner showu koji se odvija ranije uz večeru, a tek se poslije ponoći pretvara u pravi klub. Ovdje možete doći na večeru ili samo na piće, a možete ostati i cijelu noć na zabavi. To je spoj entertainment restorana i kluba, i zato je jedinstven koncept u gradu.

  • Što bliža budućnost donosi za Mint? Postoje li projekti/programi koje biste voljeli ostvariti?

Nakon svake sezone tijekom ljetne pauze Mint ide u lagani „facelift“, a ove godine to će biti malo ozbiljnije preuređenje. Biti će velikih promjena u programu, a dosta ćemo se  posvetiti kuhinji, jer smo u pregovorima s jednim poznatim svjetskim lancem kako bismo naš jelovnik doveli na jednu ozbiljnu razinu. Bit će tu naravno i mnogih novih  iznenađenja u pogledu produkcije i samog uređenja, ali ne bih sada previše otkrivao do jeseni kada ćemo krenuti s najavama.

Ono što mogu sada najaviti, Mint cabaret kratko će se preseliti u Opatiju. U Kristalnoj dvorani hotela Kvarner tijekom srpnja i kolovoza gostovat će pop up Mint cabaret. U tijeku su pripreme. Predstava je drugačija od zagrebačke, nešto novo, ali prepoznatljivo za Mint. Kristalna dvorana sama po sebi je neodoljiva, a naš cabaret u tom prostoru bit će uzbudljiv, nešto potpuno drugačije u turističkoj ponudi Opatije!

  • Na što ste do sada u svojoj poslovnoj karijeri posebno ponosni?

Kada se vratim unazad ima dosta toga, ali ipak bih izdvojio možda Medeni bar, Tesla bar, lanac pizzeria Basta u Zagrebu, Splitu i Makarskoj, te na kraju Mint. Svaki taj lokal je u svoje vrijeme bio za mene poseban, tako da mi je teško odabrati jedan. Kada završim neki projekt, uvijek je tu neki novi izazov, tako da u ovom trenutku mogu najaviti i Hemingway bar kod HNK-a kojeg sam nedavno preuzeo i koji uskoro ide u temeljitu rekonstrukciju. Tamo planiram napraviti jedno novo vrhunski uređeno mjesto za dnevni i večernji izlazak, s odličnom ponudom hrane i programa, u kojem će performeri iz Minta također imati svoju ulogu. Nakon Hemingwaya, očekuje nas još jedan veliki projekt, a to je klub The Best, kojeg ću također temeljito preurediti, ali o tome ćemo nekom drugom prilikom.

  • Postoji li poslovni savjet koji bi voljeli da ste znali na početku svoje poslovne karijere, a koji biste rado podijelili i s nama?

Jedini savjet koji imam je da kada nešto radiš, uvijek radi ono što voliš. Kada stvari gledaš iz tog kuta, čine se nevjerojatno drugačijim i mislim da je to bitan razlog za uspjeh. Uspjeh je putovanje, a ne cilj. U to putovanje ubrajam i sve padove nakon kojih sam krenuo iz početka. Zato uvijek radite ono što volite, i sve ostalo će doći samo po sebi!

 

Foto: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori