Journal Man: Klasični mirisi koji nikada ne izlaze iz mode

Journal Man: Klasični mirisi koji
nikada ne izlaze iz mode

Osjet mirisa jedan je od najmoćnijih koje imamo. Podražaji koje naš mozak i osjetila dobiju zavodljivim mirisnim oblacima, u trenutku mogu učiniti naš dan boljim. Baš kao i naše raspoloženje. U potrazi za idealnim mirisom, priželjkujemo formule koje pristaju svakoj kombinaciji, one koje će povoljno utjecati na naše raspoloženje i koje će postati naš mirisni potpis po kojima ćemo biti preoznatljivi.

Uska je povezanost između pamćenja i mirisa, stoga je važno u odnosu na dojma koji želimo ostaviti pronaći idealni parfem koji u svojim mirisnim notama ima sakrivenu baš onu poruku koju želimo poslati.

Neki su se parfemi izdvojili kao klasici i stoga je njihova moć u kreiranju jedinstvenog stila ogromna. U nastavku pogledajte koji su parfemi jedni od najstarijih izdanja koje tržište poznaje, a i dalje su moćni i izazovni.

Floris No. 89

Naranča i bergamot pomiješani s lavandom i nerolijem daju No.89 njegov klasični kolonjski aspekt. Topao dodir pikantnog muškatnog oraha, cvjetna baza je naglašena dominantnim drvenastim akordom sandalovine, cedrovine i vetivera u ovom profinjenom mirisu. U ovaj parfem su 1951. godine uvedene note bergamota, lavande i nerolija i očito su omiljene brojnoj gospodi – čak i oni poput Iana Fleminga poznati su kao obožavatelji ovog parfema. Floris je u istoj obitelji od svog osnutka 1730. To je mnogo generacija dobro uvježbanih nosova koji usavršavaju parfeme.

Floris No 89

Acqua di Parma Colonia

Ovaj je parfem izrađen od talijanskih agruma. To je, jednostavno rečeno, miris Sicilije u boci. Miris Acqua Di Parma Colonia je legenda među parfemima. Svoju dugu povijest Acqua Di Parma Colonia piše još od 1916. godine.

Aqua Di Parma Colonia

Dior Sauvage

Sauvage je daleko više od “onoga što Johnny Depp reklamira.” Ovaj snažan i tajanstveni miris, u kojem se svježina citrusa isprepliće sa zadimljenim, drvenastim tonovima. Ovaj miris savršeno hvata “čarobni sat” kojim je inspiriran- sumrak u pustinji, vrući zrak iz krajolika zadovoljava svježinu noći.

Dior Sauvage

Issey Miyake L’eau Majeure D’Issey

Uzimajući inspiraciju iz snage i krtanja vode, to je miris koji je prepun svježine, ali i karaktera. Proizveden u dizajnerskom studiju Miyake i s istim principima koje Issey Miyake stavlja u asortiman odjeće, to je fino oblikovan parfem koji će sigurno trajati godinama koje dolaze.

Issey Miyake L’eau Majeure D’Issey

Bleu de Chanel

Chanel to intenzivno drvenastim mirisom odaje počast muževnoj slobodi. Ovo je miris za čovjeka koji se ne boji probiti svoj put i izabrati vlastitu sudbinu.

Bleu de Chanel

Foto: Instagram, Chanel, Issey Miyake, Floris, Aqua Di Parma

Učitati još
Zatvori