Journal Man: Kako izbjeći neugodno trljanje i iritacije na koži između nogu ovo ljeto?

Journal Man: Kako izbjeći neugodno trljanje i iritacije na koži između nogu ovo ljeto?

Trljanje kože među nogama i ružičasto-crvena iritacija koju često možemo doživjeti ljeti, je nešto što svi žele izbjeći pod svaku cijenu. U kombinaciji sa znojem, kontakt kože o kožu nije niti malo ugodan. To svaku šetnju čini neugodnom i ljeto čini napornijim. Vjerojatno osjetite to nakon svake duge šetnje po vrućini ili nakon treninga u teretani. Međutim, do iritacije uslijed trljanja može doći i u uskim trapericama i kad god postoji trenje među bredrima i bilo kojeg debelog, nerastezljivog materijala. Srećom, postoje neki univerzalni načini za to kako spriječiti i brzo zaliječiti iritacije među nogama.

Nosite donje rublje od materijala koji dišu

Usprkos tome što najčešće vjerojatno radije birate pamučno donje rublje za uobičajeni dan u uredu, ono se ne suši dovoljno brzo da bi vam dugoročno bilo ugodno. Natope se znojem, a zatim vas prisiljavaju na to da se kuhate u njemu cijeli dan. Ovo su savršeni uvjeti za pojavu iritacije među nogama. Da biste to izbjegli, preporučuje se to da prijeđete na donje rublje od prozračnijih materijala.

Potražite ono donje rublje na kojem je navedeno to da odvlači znoj s kože i pomaže u tome da on brže ispari s druge strane. Tako će se one brže sušiti i vi se nećete morati kuhati u juhi od vlastitog znoja. Isto tako, možete nabaviti duže bokserice kako bi one završavale nekoliko centimetara niže na nozi. Samo budite oprezni i odaberite one koje su malo uže, kako vam ne bi bježale prema gore. To sprječava i pretjerano trljanje kože i vlagu. Isto tako, možda je vrijeme da isprobate kompresijske kratke hlače koje su odlične za trening i duge šetnje!

Under Armour HG ARMOUR 2.0 Compression Shorts

Isprobajte puder kako biste umanjili trljanje kože među nogama

Najbolji način za sprječavanje vlage je puder. Puderi upijaju znoj i ulje bez isušivanja kože, uz to sprječavaju miris i djeluju kao lubrikant za gornji dio bedra. Mnogi više vole koristiti pudere kada nose hlače, budući da oni upijaju vlagu i eliminiraju svaku opasnost od oštećenja kože. No, malo je neuredno ako nosite kratke hlače jer on može završiti posvuda tijekom nanošenja, stoga je preporučljiv samo za one trenutke kad ste u dugim hlačama.

Brickell Body Powder
Brickell Fresh Body Powder

Nanesite kremu ili stick protiv neugodnog trljanja kože

Ako se pitate kako izbjeći trljanje, trebali biste se opskrbiti kremama ili stickovima na bazi praha koji su kreirani posebno za to područje i rješavanje tog problema. Kreme na bazi praha osuše se u kredastom sloju na površini kože i lakše se razmazuju od samog pudera. To ga čini odličnim, pogotovo kada trebate ciljati na određeno mjesto, poput bedra. Roll-oni često sadrže sastojke poput kokosovog ulja kako bi stvorili sloj na koži koji štiti unutrašnjost vaših bedara. Oba rješenja su posebno dobra i ako vježbate u kratkim hlačama.

Happy Nuts Comfort Cream
Happy Nuts Comfort Cream

Nanesite obnavljajuću kremu na kožu tijekom spavanja

Važno je tijekom spavanja nanijeti kremu za obnavljanje kože koja se možda tijekom dana oštetila. Na taj način možete imati zdravu i glatku kožu bez iritacija. Budući da se stanice kože regeneriraju tijekom noći i promiču zacjeljivanje kože mnogo brže nego danju, ovo je dobro vrijeme za jačanje kože i sprječavanje daljnjih oštećenja sljedeći dan. Potražite formulu koja sadrži cinkov-oksid i vitamine koji stvaraju zaštitni sloj na površini kože. Potom odjenite stare kratke hlače kako se proizvod ne bi preslikao na vašu posteljinu dok spavate.

Foto: Instagram, Hervis, MyHappyNuts, Lovely Skin

Učitati još
Zatvori