Journal Man: Zašto muški beauty rituali ne bi smjeli biti taboo?

Journal Man: Zašto muški beauty
rituali ne bi smjeli biti taboo?

Beauty rituali za muškarca

Zimska njega kože ponekad je posebno zahtjevna – a mnogima je zahtjevnija ako se radi o muškoj njezi kože. Ipak se tu radi ne samo o koži, već i o potencijalnoj bradi i brkovima te o koži dijelova tijela o kojima se u “muškom kontekstu” baš i ne priča. Zimi se uključuje centralno grijanje, isušuje se koža, njezino hranjenje i hidriranje je potrebnije, a sve je još utoliko zahtjevnije kada znamo da se radi o mjesecu muškog zdravlja – Movemberu. Zato sve više muškaraca stvara svoje beauty rituale kojima ćete ne samo njegovati svoje tijelo, već brinuti i o svome zdravlju.

Koristeći razne preparate koji vama najbolje odgovaraju morate paziti da ne isušite kožu previše i zato umjesto korištenja agresivnog gela za čišćenje lica savjetujemo da ga koristite samo na problematičnom dijelu ili T-zoni. Dobro nahranite kožu lica tijekom noći bogatim slojem kreme, a ne zaboravite ju i pripremiti za sve izazove predstojećeg dana – pogotovo ako se svaki dan brijete.

Uvedite tjedne beauty rituale – čišćenje, piling, maska i masaža lica. Nakon čišćenja i pilinga, pogotovo u zimskim mjesecima, savjetujemo da sljedeći korak obavezno bude maska za lice. Pilingom se skidaju mrtve stanice kože, što je definitivno poželjno, ali ne više od dva puta tjedno. Masku za lice možete i sami pripremiti s raznim sastojcima koje preferirate. No, za one praktičnijeg duha niže donosimo naše sugestije. Osim što će Vam koža biti nahranjena i svilena, divno će mirisati.

Savjete za njegu brade i brkova možete saznati ovdje, a iako smo o manscapingu pisali s obzirom na ljetno dovođenje tijela “u red”, nastavite li i tijekom zime,  no i dalje bez obzira na godišnje doba, na ovom beauty ritualu tijelo će vam biti itekako zahvalno.

Ne zaboravite na usnice i kožu ruku koja su sklone pucanju! Razni balzami, u sticku ili posudici, dobro će doći tijekom izmjene godišnjih doba, no i kada hladnoća grubo zahvati vaše lice. Također nemojte zaboraviti i na ruke. Krema za ruke, uz balzam za usne, nešto je što biste uvijek trebali imati sa sobom – treba vam do tri sekunde da ih nanesete, a vaše ruke i usnice će ostati njegovane i spremne za svakodnevne vremenske izazove.

Foto: Olival, Nikel, Biobaza, Afrodita

Učitati još
Zatvori